Els municipis de costa i el Consell treballen per a combatre els ofegaments

La Comunitat Valenciana és l’autonomia que ha registrat més ofegaments, 60 l'estiu passat

Els municipis de costa i el Consell treballen per a combatre els ofegaments

Els banyistes ja omplin les platges i comencen els primers rescats a l'aigua de la temporada. Tot i que encara no ha començat l'estiu, només aquesta setmana dos dones ja han estat a punt de morir ofegades a Peníscola i a Orpesa. 

Davant aquest escenari, els municipis costaners i el Consell treballen per a evitar una dada preocupant: ser el territori on més gent ha mort ofegada en els últims dos anys. 

La xifra d'ofegats a les platges valencianes no ha deixat de pujar: 60 l'estiu passat, 10 més que en 2019. En els últims dos estius, la Comuniat Valenciana és l’autonomia amb més persones ofegades a les zones de bany. 

Per a trencar aquesta estadística, els municipis de costa reforcen cada any la seguretat. Amb més d'una vintena de socorristes, embarcacions o drons, Benicàssim fa anys que no té cap víctima a les seues platges. 

El Consell posarà enguany en marxa un pla d'acció per a combatre els ofegaments. Nous efectius formats en socorrisme o la col·laboració dels ajuntaments costaners amb els serveis d'emergències volen frenar el fet que les nostres platges estiguen banyades pel risc.

També et pot interessar

stats