El Sindicat Mèdic demanarà en el jutjat que l’examen d’oposició dels ginecòlegs es mantinga en la data inicial

Argumenta que amb el canvi per a l’endemà té en compte les necessitats d’una persona, un opositor adventista, per al qual és dissabte religiós, però "s’oblida" de les de la resta

L'examen està convocat a hores d'ara per al 19 de juny, després de retardar-lo una jornada / À Punt NTC

El Sindicat Mèdic CESM-CV demanarà dilluns en els jutjats mesures cautelaríssimes perquè es mantinga la data inicial d'una oposició de metges de l’especialitat de ginecologia, el 18 de juny, després que la Generalitat l'haja retardada per a l'endemà perquè ha rebut una segona petició d’un membre de l’Església adventista que, com ja va demanar una altra opositora d’oftalmologia, també demanava no fer l’examen en dissabte religiós, o bé, no fer-lo fins que es ponguera el sol.

La Conselleria de Sanitat Universal ha pres aquesta decisió després d'analitzar una resolució anterior del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana sobre la petició d'una opositora adventista a un altre concurs oposició, en aquest cas d'oftalmologia i que tindrà lloc aquest dissabte, que havia demanat que, per les seues creences, no podia fer l'examen un dissabte o bé fins que no es ponguera el sol aquest mateix dissabte.

El secretari general de CESM-CV, Víctor Pedrera, ha confirmat que el sindicat està preparant l'escrit i dilluns que ve el presentarà argumentant "el perjudici al col·lectiu d'opositors que es presentaran i que ja han reservat habitacions d'hotel, han canviat la guàrdia o tenen viatges privats".

Per al Sindicat Mèdic s'han tingut en compte les necessitats legítimes d'una persona, però "s'han oblidat" de les de la resta, ha afirmat Pedrera, que assenyala les alteracions que causa la modificació de la data per a una majoria d'opositors que no viuen a València.

La setmana passada, el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana va estimar la mesura cautelar demanada per l'opositora a oftalmòloga i va acordar que la conselleria li retardara unes hores l'examen fins a la posta de sol del mateix dissabte en què està convocat, demà dissabte 28 de maig, en virtut de les seues conviccions religioses com a membre de l'Església Adventista del Seté Dia.

La sala aplicava jurisprudència del Suprem i d'altres Tribunals Superiors de Justícia sobre casos similars i, després d'analitzar els interessos en conflicte, concloïa que no accedir a la pretensió de la recurrent l'obligaria a veure's "obligada a optar entre la fidelitat a les seues conviccions religioses i l'oportunitat d'ingrés en l'administració que li brinda el procés selectiu".

"Idèntiques circumstàncies" a les de l'oftalmòloga

Ara, la conselleria ha decidit retardar un dia, del 18 al 19 de juny, l'examen per a l'oposició de ginecologia per a evitar que es repetira la mateixa circumstància, perquè una altra persona ha plantejat la seua demanda "en idèntiques circumstàncies" a l'opositora a oftalmòloga.

Segons han indicat fonts de Sanitat, amb aquest antecedent, i com que retardar l'examen suposa tindre aquesta persona vigilada perquè no accedisca al contingut de la prova, s'ha decidit canviar la data a l'endemà del dia previst inicialment en les oposicions.

La vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, ha apuntat que el canvi de dia d'aquestes oposicions el veu motivat per la resolució que es va emetre en relació amb un recurs de la opositora d’oftalmologia. La vicepresidenta, que ha afirmat no haver llegit la sentència, ha considerat que aquesta ha d'estar basada en el dret a la llibertat religiosa, que recull l'article 16 de la Constitució.

La vicepresidenta ha remarcat que el canvi és "conseqüència d'una sentència", encara que ha postil·lat que desconeix els raons organitzatives per a triar un altre dia.

També et pot interessar

stats