Sanitat canvia la data d’una oposició en no poder assistir-hi una aspirant adventista

La prova, prevista per al dissabte 18 de juny, finalment es farà el diumenge 19 de juny

Educació proposa ajornar a juny de 2021 les oposicions docents de Secundària
Imatge d'arxiu d'unes oposicions / À Punt NTC

La Generalitat ha decidit canviar la data de l’examen de l’oposició de ginecologia i obstetrícia després d’un recurs presentat per una aspirant pertanyent a l'Església Adventista del Seté Dia, que al·legava que no podia assistir aquell dia per les seues creences religioses. La directora general de Recursos Humans, Carmen López, ha traslladat la decisió aquest dijous en una resolució firmada el 24 de maig. 

La prova estava prevista per al dissabte 18 de juny —dia de la setmana en què els adventistes s’abstenen d’activitats laborals—, i finalment es farà el diumenge 19 de juny. 

L’opositora havia sol·licitat a través d’un recurs romandre aïllada quasi deu hores fins a la posta del sol, una petició que tenia el vistiplau del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana. És, de fet, la solució que s'ha adoptat per a una altra oposició, d'oftalmologia, que se celebra aquest dissabte, 28 de maig. Però en el cas de la de ginecologia, la Conselleria de Sanitat Universal ha optat directament per passar la prova a l'endemà. Fonts del departament que dirigeix Miguel Mínguez han explicat a À Punt Notícies que en vista de la complexitat que suposava l’aïllament, i en compliment de la sentència judicial prèvia, han acordat que tots els aspirants concórreguen el mateix dia. 

La situació ja ha generat el malestar d’alguns professionals a les xarxes i el Sindicat Mèdic de la Comunitat Valenciana (CESM CV) ha avançat a À Punt Notícies que estan estudiant emprendre accions legals pels possibles danys que ocasione a altres aspirants. 

Antecedents en les oposicions a oftalmologia

En la resolució, la directora de Recursos Humans cita el recent acte de la secció segona de la sala contenciosa administrativa del TSJCV, que es va pronunciar en relació amb un recurs d'una candidata adventista a les oposicions d'oftalmologia, del qual es desprén el dret de la persona a fer la prova en qualsevol altre dia que no fora dissabte, o bé en en el mateix dia, una vegada passada la posta de sol.

En aquest cas, l'aspirant s'haurà de presentar en el lloc de la prova en el dia i hora de la crida general (28 de maig a les 12 hores) proveïda del seu DNI, i una vegada identificada es mantindrà "incomunicada en una sala fins que, a l'hora oficial de la posta del sol, puga començar a fer el seu examen d'igual contingut i duració que la resta dels aspirants".

També et pot interessar

stats