El TSJ ordena endarrerir fins a la posta de sol l’oposició en què participa una aspirant adventista

La sala conclou l’opositora es veuria obligada a decidir entre seues conviccions religioses i la prova selectiva

Examen a València de les oposicions docents de la Comunitat Valenciana, el passat 22 de maig
Imatge d'arxiu de l'examen a València de les oposicions docents de la Comunitat Valenciana, el passat 22 de maig / Europa Press

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha estimat la mesura cautelar demanada per una opositora a oftalmòloga i ha acordat que la Conselleria de Sanitat li retarde unes hores l'examen fins a la posta de sol en virtut de les seues conviccions religioses com a membre de l'Església Adventista del Seté Dia. La prova està convocada per al pròxim dissabte 28 de maig. La sala accepta la mesura cautelar sol·licitada i estableix que l'Administració li faça la prova “en horari no coincident amb el dissabte religiós”; és a dir, el mateix dia de la convocatòria, però a partir de la posta de sol.

Així ho ha acordat la Secció Segona de la Sala contenciosa administrativa del TSJCV en una resolució feta pública aquest dimecres i que com que no és ferma pot ser recorreguda davant la mateixa sala.

La sala aplica jurisprudència del Suprem sobre casos similars i, després d'analitzar els interessos en conflicte, conclou que no accedir a la pretensió de la recurrent l'obligaria a haver de decidir “entre la fidelitat a les seues conviccions religioses i l'oportunitat d'ingrés en l'administració que li brinda el procés selectiu”.

Els magistrats, segons explica el TSJCV, apliquen la Llei 24/1992 per la qual s'aprova l'Acord de Cooperació de l'Estat amb la Federació d'Entitats Religioses Evangèliques. Aquest preveu que els exàmens, oposicions o proves selectives puguen ser assenyalades en una data alternativa per als fidels d'aquestes esglésies “quan no hi haja causa motivada que ho impedisca”.

També et pot interessar

stats