El Sindicat Mèdic: “El canvi de data de l’examen d'oposició no sols és incomprensible, sinó realment temerari i negligent”

El lletrat del sindicat demana al jutjat que es mantinga la data inicial de la prova de ginecologia, prevista per al 18 de juny

Ciutat de la Justícia de València, en una imatge d'arxiu
Ciutat de la Justícia de València, en una imatge d'arxiu / Europa Press

"No sols és incomprensible, sinó realment temerari i, fins i tot, negligent" el canvi de data, a l’endemà, de l’examen d’oposició dels aspirants a una plaça de ginecologia, que ha aprovat la Generalitat. Així ho veu Guillermo Lago, advocat del Sindicat Mèdic CESM-CV, qui ha mostrat aquesta postura en acudir als jutjats de València a demanar que s'adopten mesures cautelaríssimes per a mantindre la data inicial de l’oposició, el 18 juny. 

La Generalitat ha decidit canviar la prova al diumenge dia 19, l'endemà de la data fixada inicialment, després que un membre de l'Església adventista demanara no fer la prova en dissabte per a respectar la seua creença. 

Davant d'aquesta petició, la Conselleria de Sanitat va decidir retardar un dia l'oposició dels aspirants a una plaça de ginecologia, després d'analitzar una resolució anterior del Tribunal Superior de Justícia valencià sobre la petició d'una opositora adventista a un altre concurs oposició, en aquest cas d'oftalmologia, i que va ser dissabte.

El TSJCV va estimar la mesura cautelar demanada per l'opositora a oftalmòloga i va acordar que la Conselleria li retardara unes hores l'examen fins a la posta de sol del mateix dissabte en què estava convocat, el 28 de maig, en virtut de les seues conviccions religioses com a membre de l'Església Adventista del Seté Dia.

Un altre precedent en oftalmologia

Ara, la Conselleria ha decidit retardar un dia, del 18 al 19 de juny, l'examen per a l'oposició de ginecologia per a evitar que es repetira la mateixa circumstància, perquè una altra persona ha plantejat la seua demanda "en idèntiques circumstàncies" a l'opositora a oftalmòloga.

Com ha manifestat el lletrat del CESM-CV, aquesta decisió perjudica tots els aspirants, uns 400, que també es presenten a aquesta oposició que en alguns casos han reservat hotels o transport a València, han canviat una guàrdia o tenen viatges personals a l'estranger.

També et pot interessar

stats