El Síndic Greuges obri una investigació per l'acció de l'administració a l'IES La Moreria

En un expedient de queixa demana a les conselleries d'Educació i Sanitat informació sobre les actuacions al centre, al qual considera "absolutament desbordat pels problemes de salut mental" de l'alumnat

Façana de l'IES La Moreria de Mislata (Horta)
Façana de l'IES La Moreria de Mislata (Horta Sud) / Facebook: @ieslamoreria

El Síndic Greuges ha obert una queixa d'ofici per a investigar la situació de l'IES La Moreria de Mislata, "absolutament desbordat pels problemes de salut mental i amb quinze menors amb el protocol per conductes suïcides o autolesions activat", segons indica l'expedient, a què ha tingut accés À Punt. 

L'òrgan de defensa dels drets de la ciutadania entén que la situació pot suposar una vulneració dels drets dels menors, després de recordar l'advertència "reiterada" a la conselleria d'Educació per la directiva (que va dimitir en bloc el 21 de febrer) sobre la falta de personal docent i especialitzat per a atendre l'alumnat amb necessitats educatives específiques, així com sobre les deficiències en les infraestructures.

La institució, que dirigeix Ángel Luna, demana a Educació informació sobre tots els protocols, programes i actuacions implementades a l'institut d'educació secundària, o els previstos en el futur, així com una valoració sobre els recursos docents i de personal especialitzat, actual i previst per a abordar la situació. En aquest sentit, sol·licita específicament a la conselleria que indique si considera "suficient" la dotació, tenint en compte les obligacions legals, estatutàries o constitucionals assumides en defensa de la integritat de l'alumnat.

D'altra banda, el síndic interpel·la la conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública per a conéixer les mesures d'intervenció que s'han implementat al centre, respecte del pla de prevenció del suïcidi de la Comunitat Valenciana. 

El defensor del poble valencià dona a les dues administracions un mes, prorrogable un altre amb caràcter excepcional, per a l'entrega de la informació.

També et pot interessar

stats