Tamarit, sobre l’institut de Mislata: “És evident que alguna cosa ha fallat”

La consellera admet que cal reforçar els recursos sanitaris per a atendre la salut mental dels menors

La consellera Raquel Tamarit aten els periodistes a les Corts
La consellera Raquel Tamarit atén els periodistes a les Corts / À Punt NTC

La consellera d'Educació, Raquel Tamarit, ha admés que s’han pogut cometre errades en la gestió de la crisi de salut mental generada a l'Institut La Moreria de Mislata, però adverteix que els problemes van més enllà d’un centre en concret i que la solució no es limita únicament a incorporar més especialistes a l’aula.

“És evident que alguna cosa ha fallat i ha fet que aquesta resposta que estem donant ara no l’hem poguda donar abans”, reconeixia la titular d’Educació. En aquesta línia, la consellera ha admés que cal incrementar els recursos sanitaris destinats a atendre la salut mental dels menors.

La consellera va fer aquestes declaracions un parell de dies després de transcendir la dimissió en bloc de l'equip directiu de l'institut de Mislata, que va renunciar als càrrecs fa uns dies davant de la falta de resposta d’Educació als quinze procediments oberts entre l’alumnat per problemes de salut mental, concretament per conductes suïcides, autolesives o violentes.

Segons denunciava el claustre, el centre havia requerit en repetides ocasions recursos específics addicionals, però la Conselleria no va moure un dit. En transcendir la dimissió, Educació va agilitzar la incorporació urgent de dos docents de pedagogia terapèutica i un reforç d'orientació extra per a afrontar les conductes de la quinzena d’alumnes amb problemes de salut mental.

A més, el secretari autonòmic d'Educació té previst reunir-se la setmana que ve amb la direcció del centre, segons van confirmar aquest dimecres fonts d’Educació, i ha reafirmat Tamarit aquest dijous. El professorat, per la seua banda, va declinar fer declaracions després del moviment de la Conselleria.

Raquel Tamarit ha manifestat que l'increment dels problemes de salut mental "no és un fet aïllat, i ocultar-lo no soluciona res".

Se'n va assabentar la setmana passada

A més, ha afirmat que va tindre constància de la situació del centre de Mislata la setmana passada, quan va arribar una carta dirigida al secretari autonòmic. A la pregunta per la falta de comunicació entre la Conselleria i l’Institut, ja que el professorat assegurava haver traslladat en diverses ocasions la situació a la Conselleria, ha assumit l’errada.

"Efectivament, ací ningú som perfectes", ha respost, al mateix temps que afegia que no es trobarà en ella "cap missatge d'autocomplaença" sobre aquest cas. Segons ha relatat, quan va arribar la carta al seu departament la setmana passada comunicant els fets, la direcció territorial va convocar una reunió per a "reconduir" la situació i "buscar solucions".

La trobada estava prevista per a la pròxima setmana. Per aquesta raó Tamarit argumentava que "tots els mecanismes ja s'havien activat".

També et pot interessar

stats