L'IES La Moreria assegura que ja estan en vies de solució els problemes pels quals va dimitir l'equip directiu

Educació ha agilitzat la incorporació urgent de dos docents de pedagogia terapèutica i un reforç d'orientació extra per a afrontar les conductes autolesives, suïcides i violentes de quinze alumnes

Imtatge d'arxiu de l'IES la Moreria de Mislata
Imatge d'arxiu de l'IES La Moreria de Mislata (Horta Sud) / Facebook: @ieslamoreria

La direcció de l'IES La Moreria de Mislata ha publicat aquest dimecres un comunicat en què explica que ja estan en vies de solució els problemes que denunciaven de manca de recursos per a afrontar els problemes de salut mental de l'alumnat.

Diuen que la Conselleria d'Educació ha agilitzat la incorporació urgent de dos docents de pedagogia terapèutica i un reforç d'orientació extra.

Tot després que aquest dimarts es fera pública la dimissió fa quinze dies en bloc de l'equip directiu amb el suport de l'assemblea del professorat del centre.

En aquest manifest, més de 70 docents denunciaven l'existència de quinze casos d'alumnes amb conductes suïcides, autolesives o violentes, únicament amb dos educadors especialitzats, i la falta de resposta per part de la conselleria.

Fonts de la Conselleria d'Educació han confirmat a À Punt que el secretari autonòmic d'Educació té previst reunir-se la setmana que ve amb la direcció del centre.

Ni l'equip directiu ni l'assemblea de professorat que s'han tornat a reunir aquest dimecres han volgut fer declaracions.

Pel que fa a l'associació de pares i mares d'alumnes tampoc no s'han volgut pronunciar de moment. Volen esperar a la reunió que mantindran aquesta vesprada amb la direcció. I lamenten que per la lentitud dels processos administratius no es puguen proporcionar aquests reforços educatius amb més rapidesa.

Per la seua banda, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat que el Consell buscarà "solucions immediates i, sobretot, una solució estructural" a la situació en l'Institut d'Educació Secundària La Moreria.

"Per a la Generalitat, la salut mental és una qüestió fonamental, i per això hem sigut pioners a situar aquesta qüestió en l'agenda", ha defensat el president.

Puig ha explicat que "ja hi ha dos programes" vinculats a la formació dels metges, pediatres i també als professionals de l'educació en aquesta matèria.

Al seu judici, aquest és "un problema greu" que la pandèmia ha posat en relleu, encara que "venia d'abans", i ha destacat la seua vinculació amb "l'assetjament psicològic, laboral o l'assetjament escolar".

"Tot això és molt preocupant i el que cal veure és de quina manera som capaços entre tots de donar la màxima protecció als xiquets en un moment de dificultat", ha manifestat.

Puig ha expressat el seu suport "als professionals de l'educació" i ha assegurat que la Conselleria d'Educació "està absolutament concernida" per aquest problema.

Així mateix, ha afirmat que el comissionat de la Generalitat per a la salut mental "també estarà en contacte amb tots per a buscar solucions immediates i, sobretot, una solució estructural".

També et pot interessar

stats