La Generalitat formarà metges i pediatres per a prevenir el suïcidi

La Comunitat Valenciana se suma a l’Aliança Europea contra la Depressió, una iniciativa per a detectar els quadres depressius i actuar en conseqüència

Una metgessa atén una pacient
Una metgessa atén una pacient / Shutterstock

La Generalitat formarà professionals sanitaris per a reforçar la detecció i tractament de la depressió i actuar des dels primers indicadors d'amenaça de conducta de suïcidi, després de sumar-se a l’Aliança Europea contra la Depressió.

Aquesta iniciativa ja s'ha testat en més de 120 regions de quinze països de dins i fora de la Unió Europea. Al costat de la Comunitat Valenciana, participen Catalunya, Galícia i Andalusia, segons ha informat el comissionat per al Pla Valencià d'Acció en Salut Mental, Rafael Tabarés

En l'àmbit de la Comunitat Valenciana, es donarà formació específica a professionals que treballen, tant en atenció primària com en atenció especialitzada. 

La formació ha arrancat ja en quatre zones bàsiques de salut del districte Marítim de València, pertanyents al Departament Clínic - Malva-rosa i que atenen una població aproximada de 80.000 habitants, però l'objectiu és arribar a cobrir tot el territori de la Comunitat Valenciana.

Per al comissionat en Salut Mental, resulta “fonamental” actuar davant la relació existent entre depressió i suïcidi, així com avaluar els riscos associats al consum de substàncies addictives i donar les eines necessàries al personal sanitari per a la detecció precoç i la prevenció.

Tabarés: “La prevenció resulta clau”

Tabarés ha advertit que el suïcidi és un dels “grans problemes de salut pública a escala mundial, però és possible evitar-ho i per a això resulta clau la prevenció”.

En aquest sentit, ha assegurat que “volem sensibilitzar” la ciutadania i crear un corrent “que no mire cap a un altre costat”. Així, ha recordat que el telèfon gratuït del Ministeri de Sanitat 024, d'atenció a la conducta suïcida, funciona les 24 hores del dia connectat als serveis autonòmics i atén també familiars i afins.

També et pot interessar

stats