Signatures contra el telefèric de la Serra Gelada

Més de 5.000 signatures s'oposen a la construcció d'un megaprojecte en el parc natural de Benidorm.

La serra Gelada des del cim del Puig Campana

El projecte per a instal·lar un telefèric en el parc natural de la Serra Gelada, a Benidorm, ha provocat un pols en les xarxes socials a favor i en contra d'una instal·lació polèmica. L'empresari Antonio Puchades proposa construir un telefèric, dos miradors i un restaurant en un dels pocs paratges verges de la Marina Baixa. Una iniciativa per a la què busca el suport social a través d'una pàgina web i xarxes socials com YouTube.

La iniciativa s'ha trobat amb el rebuig dels ecologistes que han obert una petició en change.org contrària al projecte, per tal d'impedir que el paratge natural es veja sotmés a noves pressions urbanitzadores. Segons els ecologistes, que ja han arreplegat més de 5.000 signatures, el projecte preveu la instal·lació de tres torres metàliques per a suportar les cabines a poca distància d'una torre vigia del segle XVI declara d'interés cultural.

El projecte del promotor inclou dos miradors i un restaurant, infrastructrures que els plans d'ús de la Serra Gelada no contemplen. La idea de l'empresari s'ha presentat a la Conselleria de Medi Ambient i a l'Ajuntament de Benidorm, davant hostalers, polítics i el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer. Cap administració s'ha pronunciat oficialment perquè, segons expliquen, no s'ha presentat el projecte definitiu.

Fonts de la Conselleria d'Agricultura i Medi Ambient assenyalen que la proposta inclou infrastructures i usos que, de moment, no arrepleguen ni el Pla d'Ordenació de Recursos del Parc Natural ni el Pla Rector d'Ús i Gestió. L'empresari disposa d'un informe encarregat a la Universitat d'Alacant que no ha fet públic.

Un promotor amb interessos

La Serra Gelada i els fons marins que l'envolten conformen un conjunt d'ecosistemes de gran valor ecològic i ambiental. És el primer parc natural maritimoterrestre de la Comunitat Valenciana.

La idea de construir un telefèric i els miradors naix de l'acord del promotor amb l'Ajuntament de Benidorm per a donar eixida als terrenys que té en propietat dins del parc natural. Puchades posseeix un 75 % de la part del parc que recau a Benidorm. La resta del territori protegit pertany a Altea i a l'Alfàs del Pi. Existeix un acord de compensació que es renova periòdicament, però que no s'ha materialitzat.

No és l'únic projecte faraònic que descansa als llimbs del cel benidormer. Ni l'únic que preveu un mirador, com el que va proposar fa sis anys una filial del grup Ballester.

Inversors locals i estrangers continuen ideant iniciatives per a la màquina de fer diners en què s'ha convertit Benidorm. Fins i tot s'ha parlat d'una megapista coberta d'esquí a l'àrea de Terra Mítica.

També et pot interessar

stats