Primer cap de setmana sense toc de queda a la Comunitat Valenciana

La Generalitat reforçarà la seguretat per a evitar els botellots i les concentracions de joves al carrer

Primer cap de setmana sense toc de queda a la Comunitat Valenciana
Imatge d'una terrassa plena de gent / À Punt NTC

La Comunitat Valenciana viu el primer cap de setmana sense toc de queda després de set mesos i mig consecutius de restriccions a la mobilitat nocturna, i l’obertura de l’oci nocturn, tot i que encara amb moltes limitacions. 

El territori valencià manté una desescalada gradual, amb mesures que restringeixen les reunions socials i l’activitat de la restauració i de l’oci nocturn. Precisament aquests sectors van demanar la suspensió cautelar de les restriccions, que limiten la seua activitat fins a les 2 de la matinada. Una demanda que, finalment, el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha rebutjat

Així, les discoteques i pubs podran obrir fins a les dues de la matinada, i l'aforament màxim permés serà el mateix que en la restauració: 50% en l'interior dels locals i 100% en les terrasses.

La Generalitat reforça el dispositiu de seguretat 

El repunt de casos de contagis en les últimes setmanes, especialment en edats més joves i que encara no s'han vacunat, ha sigut definitori per establir protocols de contenció durant el cap de setmana. 

Tot i que pubs i les discoteques hauran de tancar a les dues, la festa podria continuar als carrers, malgrat que les aglomeracions on no es garantisquen les mesures de seguretat no estan permeses. Per aquest motiu, la Generalitat reforçarà el dispositiu de seguretat per a fer complir les mesures anti-Covid. Els agents centraran els esforços a vigilar que els locals d'oci nocturn tanquen a l’hora que els correspon, i a evitar les concentracions de joves al carrer després d'aquesta hora.

També et pot interessar