La Generalitat reforça la seguretat en el primer cap de setmana sense toc de queda

Els agents centraran els esforços a vigilar que els locals d'oci tanquen a les dues de la matinada, i a evitar els botellots i les concentracions de joves al carrer

Joves de festa aquest dijous a València
Joves de festa aquest dijous a València / À Punt

La Comunitat Valenciana afronta el primer cap setmana sense el toc de queda i amb àmplia reobertura de l'oci nocturn, encara que amb restriccions, a pesar que el govern estatal ha deixat marge per a no imposar-les. De fet, tant el sector de les discoteques com el de la restauració han recorregut contra les restriccions davant el Tribunal Superior de Justícia (TSJCV).

Pubs i discoteques tanquen a les dues, però la festa continua als carrers, malgrat que les aglomeracions on no es garantisquen les mesures de seguretat no estan permeses. Per això, la Generalitat reforça el dispositiu de seguretat per a fer complir les mesures anti-Covid. Els agents centraran els esforços a vigilar que els locals d'oci nocturn tanquen a les dues de la matinada i a evitar les concentracions de joves al carrer després d'eixa hora.

La consellera de Justícia i Interior, Gabriela Bravo, ha advertit que les forces de seguretat estaran especialment vigilants per a evitar els botellots. Policia i Guàrdia Civil se centraran "en aquells espais públics pròxims als de més confluència d'activitat nocturna i també a aquells, com les platges, als quals es pot traslladar la festa", ha advertit.

Bravo ha anunciat que "si volem continuar sent el territori més segur d'Europa hem de complir les normes". La Generalitat de moment justifica les mesures en les xifres de contagis, que segons les últimes dades, han experimentat un repunt en les franges d'edat més joves, sobretot entre aquells que estan entre els 20 i els 39 anys, als quals encara no els ha arribat la campanya de vacunació.

"En tot cas", ha afegit, "serem respectuosos amb el que puga dir el TSJCV i, si hi ha un canvi, l'acatarem. Però l'essencial és que els establiments públics han de complir els horaris establits, aquests o els que marque el tribunal, i els joves, finalitzada la festa, han d'anar-se a casa", ha destacat la consellera.

300 agents a Alacant per a evitar botellots

Els ajuntaments també augmentaran els controls per fer complir les mesures anti-Covid. Així, per exemple, a Alacant la Policia Local desplegarà un reforç amb 300 agents per a evitar botellots, previndre festes amb aglomeracions i controlar els aforaments en zones d'oci. Els agents patrullaran per l'arena de les platges amb els quads, controlaran les zones marítimes amb les llanxes i seran presents pels passejos i àrees de primera línia del litoral. També s'emetran missatges per megafonia per a recordar als ciutadans i visitants l'obligació de respectar les distàncies i usar les mascaretes.

També et pot interessar

stats