Les patronals de la restauració i l'oci valencianes recorren davant del TSJCV contra la resolució de la Generalitat

Sol·liciten la suspensió cautelar atés el perjudici que suposa per a les empreses del sector aplicar-la, en entendre que les mesures són "desproporcionades"

Local d'oci noctur a València
Local d'oci nocturn a València / À Punt NTC

Les patronals de la restauració i l'oci de la Comunitat Valenciana Conhostur, Fotur i l'Associació d'Empresaris d'Hoteleria i Turisme de la Marina, amb el suport d'Hosbec i Ara, han presentat de manera conjunta el recurs contra les restriccions i limitacions d'horaris a les activitats de restauració i oci a la Comunitat Valenciana.

El sector argumenta que aquestes mesures aprovades per la Generalitat "continuen impedint l'activitat empresarial de l'oci nocturn i limitant la restauració, especialment al sector dels salons de banquets i esdeveniments". A més, expliquen l'escenari d'incertesa que hi ha en aquests moments després que l'Audiència Nacional ha acordat la suspensió cautelars de les que mesures que havia proposat el govern d'Espanya

En el recurs s'ha sol·licitat la suspensió cautelar d'aquestes mesures tenint en compte el perjudici que suposa per a les empreses del sector aplicar-les, en entendre que són desproporcionades, atés que la situació epidemiològica de la Comunitat Valenciana està en un nivell de risc baix, "per contra, indiquen que s'apliquen limitacions encara molt severes que impedeixen l'activitat empresarial de les empreses, especialment de l'oci nocturn", indiquen.

Recurs a la limitació horària i l'obertura de les barres

En aquest sentit s'ha recorregut la limitació horària perquè entenen que suposa "una greu afecció al dret de llibertat d'empresa causant un greu perjudici patrimonial" al sector de la restauració i l'oci. També s'ha recorregut la negativa a obrir les barres als bars i restaurants perquè no està justificada, atés que la mateixa orde ministerial permet obrir-les en les comunitats que estan en risc baix, com la Comunitat Valenciana.

Per tot això se sol·licita la suspensió immediata d'aquestes mesures atés que de mantenint-les "es causaria un greu mal d'impossible i molt difícil reparació per a les empreses". La patronal afegeix que cal tindre en compte que el sector de l'oci nocturn està tancat des de fa més d'un any i en el cas de les activitats de salons de banquets i esdeveniments, la limitació actual impedeix el desenvolupament dels esdeveniments a la nit.

També et pot interessar

stats