Sanitat prepara un nou document de restriccions en bars i oci nocturn després de la suspensió cautelar a Madrid

El Ministeri de Sanitat envia un esborrany a les comunitats

Oci nocturn
Local d'oci nocturn a la Marina de València / À Punt NTC

El Ministeri de Sanitat prepara un nou document de restriccions en bars i l’oci nocturn que obrirà la mà que siguen les comunitats les que puguen establir limitacions en horaris de bars, restaurants i locals d’oci nocturn. Segons han confirmat fonts de la Conselleria de Sanitat Universal, el ministeri ha enviat un esborrany amb la seua proposta per a debatre-la.

Així ho ha comunicat el ministeri a les autoritats autonòmiques després que aquest dilluns l’Audiència Nacional ha estimat el recurs presentat per la Comunitat de Madrid i ha suspés de manera cautelar les mesures aprovades pel Consell Interterritorial, publicades en el BOE, i que s'havien de complir obligatòriament en totes les comunitats.

Aquesta decisió judicial deixa en suspens l’aplicació de les restriccions fins que l’Audiència Nacional es pronuncie sobre el fons de la qüestió jurídica.

El Consell Interterritorial de Salut va aprovar dimecres reobrir l'oci nocturn fins a les tres de la matinada com a màxim només als territoris de menor incidència i imposar un horari de tancament a la restauració fins a la una de la matinada, però ho va fer sense consens i amb el vot en contra de Madrid, el País Basc, Catalunya, Galícia, Múrcia i Castella i Lleó, que argumentaven que hi havia una invasió de competències.

 Aquestes mesures figuren en l'actualització del document Actuaciones de respuesta coordinada para el control de la transmisión de COVID-19, també conegut com el semàfor de Sanitat, i les han d'aplicar obligatòriament totes les comunitats autònomes. Les restriccions en bars, restaurants i oci nocturn seran obligatòries per a totes les comunitats fins que el 70% de la població estiga vacunada. 

També et pot interessar

stats