El TSJ manté les limitacions horàries a bars, restaurants i oci nocturn

Cinc associacions empresarials havien recorregut contra les limitacions de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública entre el 8 i el 30 de juny

Oci nocturn
Imatge d'un local d'oci de la Marina de València / À Punt NTC

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha denegat la suspensió cautelar, que van demanar cinc associacions empresarials, de les limitacions de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública a la restauració i l'oci nocturn entre el 8 i el 30 de juny.

El sector argumentava que aquestes mesures aprovades per la Generalitat "continuen impedint l'activitat empresarial de l'oci nocturn i limitant la restauració, especialment al sector dels salons de banquets i esdeveniments". A més, explica que l'escenari d'incertesa que hi ha en aquests moments després que l'Audiència Nacional ha acordat la suspensió cautelars de les que mesures que havia proposat el govern d'Espanya

En el recurs havien sol·licitat la suspensió cautelar d'aquestes mesures tenint en compte el perjudici que suposa per a les empreses del sector aplicar-les, en entendre que són desproporcionades, atés que la situació epidemiològica de la Comunitat Valenciana està en un nivell de risc baix, "per contra, indiquen que s'apliquen limitacions encara molt severes que impedeixen l'activitat empresarial de les empreses, especialment de l'oci nocturn", indiquen.

Alçar el veto a l’oci nocturn per a evitar botellots

Des de la Federació d’Oci i Turisme de la Comunitat Valenciana (Fotur CV) lamenten que la justícia no haja tingut en compte les seues pretensions. Asseguren que aquesta decisió prioritza “l’oci no regulat” davant “l’oci regulat i legal”. Així, diuen que esperaran a rebre la resolució del jutge per a estudiar quines accions s’adequen als seus interessos empresarials. 

En aquest sentit també s’ha pronunciat la Coordinadora Empresarial d'Oci i Hostaleria de la Comunitat Valenciana, que ha reclamat a la Generalitat que alce el "veto" al sector i els permeta obrir fins a les tres i mitja del matí com a mínim, a més de recuperar el servei en barra i la possibilitat de ballar en pista.

Davant el primer cap de setmana sense toc de queda, la patronal adverteix que és previsible que "més de 200.000 joves es concentren en centenars de places amb total impunitat" per a celebrar botellots que incrementen el risc sanitari, juntament amb "una proliferació de festes clandestines de tota mena". 

També et pot interessar

stats