La setmana pròxima es vacunaran més de 400.000 valencians i valencianes, una nova xifra rècord

Més d'un milió de ciutadans de la Comunitat Valenciana ja estan totalment immunitzats contra la Covid-19 i dos milions han rebut almenys una dosi

Vacunació a la Ciutat de les Arts i les Ciències
Vacunació a la Ciutat de les Arts i les Ciències / Kai Försterling (Efe)

La Generalitat ha anunciat aquest diumenge que la setmana del 7 al 13 de juny se superarà el rècord de vacunes administrades. En total, el nombre de persones que rebran una dosi del vaccí contra la Covid-19 serà de 406.575.

Aquesta fita arriba alhora que comença la immunització de persones que es troben en la franja d'edat d'entre 40 i 49 anys, la qual s'inicia una setmana abans del previst. Precisament en aquest grup de la població i en el següent, fins als 59 anys, se centra el principal esforç amb 330.000 dosis. Del nombre total, 253.000 dosis són de Pfizer; 42.692, de Moderna; 43.516, d'AstraZeneca; i 37.164, de Janssen, que per ser monodosi immunitzarà directament el mateix nombre de persones que les reben. Les més de 75.000 vacunes restants es destinaran a altres col·lectius, com són les segones dosi dels majors de 66 anys i del personal essencial.

La major part de les vacunes de Pfizer, de Moderna i Janssen estan dirigides a les persones nascudes entre 1962 i 1981, és a dir, les que tenen ara entre 40 i 59 anys, i la resta es repartiran entre 15 col·lectius d'altres edats i professions concretes. Pel que fa a la vacuna d'AstraZeneca, aquesta s'inocularà a les persones menors de 60 anys.

Així doncs, seran més d'un milió els valencians i valencianes que ja hagen completat el procés de vacunació, dos milions els que han rebut almenys una dosi i tres milions les dosi administrades. Tot i això, la Comunitat Valenciana encara es troba a mitjan camí per a arribar al 70% de la població immunitzada a final d'agost i aconseguir així la immunitat de grup, l'objectiu de la campanya de vacunació. A hores d'ara el 46% de la població valenciana vacunable ha sigut inoculada amb una dosi, mentre que tan sols el 24% ha completat el procés d'immunització.

També et pot interessar

stats