Els sensors de la diabetis, de moda entre influenciadors que volen aprimar

Els experts alerten que poden acabar amb les existències d'estos aparells, que els malalts necessiten

Els sensors són fonamentals per a la salut de la gent amb diabetis / À Punt NTC

Els sensors per a diabètics, que els ajuden a mesurar-se de manera autònoma els nivells de glucosa, s'han estés com la pólvora entre influenciadors i esportistes. Ara, moltes persones els mostren amb orgull EN les seues xarxes socials. Fins i tot Luis Enrique, l'entrenador espanyol de futbol, el va mostrar durant una emissió en directe a través d'Internet. "Mireu el que porte", deia als seus seguidors.

El fet és que no cal ser diabètic per a portar-ne un: l'aparell s'ha convertit en un instrument que molts empren per a perdre pes i millorar l'estat físic, una pràctica que els experts rebutgen. "Si no tenim problemes d'insulina o de glucosa, no té cap sentit", ha declarat Iberia Pellicer, endocrina de l'Hospital Imed. Segons diu, normalment se'ls posa a les persones que ho necessiten.

Però sí que és molt important per a persones com Ernest, amb diabetis des de fa deu anys, i la preocupació és que la nova moda els deixe sense sensors, com ha passat amb els medicaments de diabètics que s'utilitzen per a aprimar-se. "Si tinc una hipoglucèmia sense avís, amb un sensor la veus vindre", ha explicat. El seu implant, que està connectat al mòbil, a través d'una alerta, l'avisa davant dels canvis.

A més, cal saber interpretar les dades que s'obtenen. "Si jo no sé utilitzar esta informació, pot donar problemes de trastorns alimentaris, no menjar hidrats, restringir aliments…", ha indicat Pellicer. El postureig pot comportar, a la fi, problemes greus de salut. Portar-lo sense control també pot fer-nos caure en una obsessió innecessària.

També et pot interessar

stats