L’Ozempic, el medicament per a la diabetis esgotat per fer-se servir per a aprimar-se

Els professionals sanitaris reclamen els consumidors "fer un ús responsable" d'aquest medicament

Ozempic
Imatge de l'Ozempic / À Punt Mèdia

Alguns personatges públics i influenciadors promocionen l’Ozempic com a medicament útil per a perdre pes. Una realitat que fins i tot està present en les converses al gimnàs. El problema és que es tracta d'un medicament necessari per a tractar la diabetis, tot i que també pot ser utilitzat en casos d’obesitat i obesitat mòrbida. “Per aquests casos està aprovat per les autoritats sanitàries. Però no està recomanat per a una persona que sols vol perdre pes”, ha dit Andreu Martínez, metge d’atenció primària, en una entrevista a Som de casa. Si el problema és simplement una qüestió estètica, no es recomana utilitzar aquest medicament.

La resta de professionals sanitaris consultats per l’equip del programa també han explicat que hi ha una crisi de desabastiment a escala mundial. “Amb la campanya del boca a boca, que s’estén per les xarxes i els diferents gimnasos, els laboratoris no donen l'abast”, ha dit el responsable d’una farmàcia de Benidorm. 

Si el problema és simplement perdre pes per una qüestió estètica, no es recomana utilitzar aquest medicament.

Cal destacar que entre les prescripcions del medicament no es parla de pèrdua de pes, com ha mostrat l’especialista. “Si una persona adquireix el medicament per qüestions estètiques, ha de saber que està perjudicant una altra persona que el pot necessitar, per a evitar problemes de ceguera, problemes renals, cardiopaties, etc.”.

Andreu Martínez, metge d’atenció primària ha recordat que “aquest medicament està prescrit per a la diabetis, per tant, si algú el prescriu per a la pèrdua de pes, és una mala prescripció”. El metge també ha aclarit que el medicament pertany a un grup de medicaments que sí que es poden prescriure per al tractament de la malaltia de l’obesitat. I d’ací ve el problema.

Andreu Martínez, metge d’Atenció primària
Andreu Martínez, metge d’Atenció primària / À Punt Mèdia

També et pot interessar

stats