La selectivitat d’enguany serà el 6, 7 i 8 de juny

Educació publica les dates de les proves d’accés a la universitat, que tindran una segona convocatòria el 4, 5 i 6 de juliol

Dates de les dues convocatòries de les PAU previstes per a aquest final de curs
Dates de les dues convocatòries de les PAU previstes per a aquest final de curs / Marta Galindo

Els exàmens d’accés a la universitat seran el 6, 7 i 8 de juny, mentre que la convocatòria extraordinària serà el 4, 5 i 6 de juliol. La Conselleria d’Universitats ha fet públiques les dates de les PAU. Per a la nota d'accés a la universitat comptarà el 40% d'aquesta prova i el 60% de la qualificació final de batxillerat i serà una mitjana ponderada.

Són algunes de les condicions que consten en el decret publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) aquest divendres, que a més dels criteris i els continguts de l'avaluació per a l'accés, també recull les característiques del procés d’inscripció en les universitats públiques valencianes.

Per a l’alumnat procedent de batxillerat, la PAU consistirà en una fase obligatòria i una fase voluntària. Pel que fa a la primera, serà de Valencià i de les quatre assignatures troncals (Castellà, idioma estranger, Història d'Espanya i una de les quatre assignatures troncals generals vinculada a la modalitat de batxillerat cursat, és a dir, Matemàtiques II, Matemàtiques aplicades a les Ciències Socials II, Llatí II o Fonaments de l'Art II).

La nota d'accés serà la mitjana ponderada que resultarà del 60% de la qualificació final de batxillerat i el 40% d'aquesta fase obligatòria de la PAU.

No obstant això, l'estudiantat podrà presentar-se, en una fase voluntària, a un màxim de quatre assignatures, cursades o no cursades, diferents de les troncals, per a augmentar la qualificació d'admissió fins a un màxim de catorze punts.

D’altra banda, en el cas de l'estudiantat procedent de cicle formatiu de grau superior els percentatges per a obtindre la nota d’accés seran els mateixos que en el cas de batxiller, el 60% a la qualificació final del cicle formatiu i el 40% la de la PAU.

Horaris de cada assignatura

Les proves de la PAU es distribuiran durant tres dies. Començaran el primer dia, a les 9:30 hores, amb l'examen d'Història d'Espanya, seguit del de Valencià. A la vesprada, la sessió es reprendrà a les 15:30 hores amb els exàmens d'Economia, Biologia i Cultura Audiovisual, i finalitzarà a les 17:45 hores amb els exàmens de Física i Història de l'Art.

El segon dia és el torn dels exàmens de Castellà i Anglés al matí i de les optatives de Química, Disseny i Història de la Filosofia a les 15:30 hores i de Dibuix Tècnic, Geologia i Geografia a les 17:45 hores.

L'últim dia d'exàmens la primera prova començarà a les 9:30 hores amb Matemàtiques, Llatí i Fonaments de l'Art i continuarà a les 11:45 hores amb l'examen de Matemàtiques Aplicades. La jornada finalitzarà a les 15:30 hores amb els exàmens de Grec, Arts Escèniques, Alemany, Francés i Italià.

Les qualificacions es faran públiques a partir de les 13 hores del 16 de juny i el termini per a sol·licitar la revisió d'examen s'estableix del 19 al 21 de juny. Pel que fa a la segona convocatòria, la de juliol, les notes es faran públiques l’11 de juliol.

També et pot interessar

stats