50 instituts espanyols participaran en una prova pilot de la nova selectivitat

Pilar Alegría anuncia, en un acte a Castelló, que l’estudiantat que s’examine enguany de les PAU no es veurà afectat per cap canvi  

La ministra Pilar Alegría en declaracions als mitjans minuts abans d’assistir a la gala de premis del III Concurs ‘Europa Transforma Castelló’
La ministra Pilar Alegría en declaracions als mitjans minuts abans d’assistir a la gala de premis del III Concurs Europa Transforma Castelló / À Punt NTC

50 instituts de tot Espanya participaran a partir de març en una prova pilot per a conéixer els que seran els primers canvis en la Prova d’Accés a la Universitat (PAU) que vol impulsar el govern espanyol, entre ells una quantitat sense concretar de la Comunitat Valenciana. Així ho ha anunciat aquest divendres a la vesprada la ministra d’Educació i Formació Professional, Pilar Alegría, en declaracions als mitjans minuts abans d’assistir a la gala de premis del III Concurs Europa Transforma Castelló. 

La ministra ha confirmat que l’estudiantat que s’examine enguany de la selectivitat no es veurà afectat per cap modificació en els exàmens. Aquells alumnes que sí que experimentaran canvis en les PAU, ha dit, seran els que ara mateix cursen primer de Batxillerat i facen la prova d’accés a la universitat l’estiu del 2024.

"Volem evitar que els estudiants que s’examinen l’any que ve s’enfronten a un examen sense haver tingut experiències prèvies. Per això, treballem en una prova pilot que iniciarem al març i en la qual participaran 50 instituts espanyols perquè tant l’alumnat com el professorat comencen a implementar les proves competencials", ha manifestat Alegría. 

La titular d’Educació ha insistit en el fet que aquests canvis seran "graduals", per la qual cosa ha volgut llançar un missatge de tranquil·litat també les famílies. També ha confirmat que, a partir del 2024, les proves tindran una major durada —passaran a ser de 90 a 105 minuts— i l’alumnat podrà escollir entre examinar-se d’Història d’Espanya o Història de la Filosofia. 

El canvi més profund, tal com va avançar el ministre d'Universitats, Joan Subirats, serà a partir de l’estiu del 2028. Tot i això, Alegría ha incidit que fins a aquest termini, les administracions educatives, el professorat i l’alumnat treballaran conjuntament per a perfeccionar el nou model de Selectivitat. 

També et pot interessar

stats