La segona reunió entre els lletrats i el Ministeri conclou sense acord que pose fi a la vaga indefinida

Sobre la taula s'ha fixat una nova data per a continuar negociant: el dilluns 27, a les 16:00 hores. Demanen millores salarials que compensen la càrrega de treball assumida en l'última dècada

Diversos lletrats es concentren amb cartells i una pancarta mentre té lloc una reunió del comité de vaga amb Justícia
Diversos lletrats es concentren amb cartells i una pancarta mentre té lloc una reunió del comité de vaga amb Justícia / Jesus Hellín (Europa Press)

La segona reunió entre el comité de vaga dels Lletrats de l'Administració de Justícia (LAJ) i el ministeri que dirigeix Pilar Llop ha conclòs sense acord que pose fi a la vaga indefinida que aquest divendres compleix un mes. Demanen millores salarials que compensen la càrrega de treball assumida en l'última dècada.

Sobre la taula, no obstant això, s'ha fixat una nova data per a continuar negociant: el dilluns a les 16:00 hores.

A l'eixida de la reunió, Luis Toribio, del comité de vaga, ha valorat positivament la trobada, però ha precisat que les postures entre els LAJ i el Ministeri continuen allunyades.

Efectes: suspensió de 210.000 vistes i el bloqueig de 560 milions d'euros

Aquesta és la segona reunió que mantenen el Ministeri i els LAJ després de quasi un mes de vaga indefinida per part dels lletrats que, segons els càlculs de les associacions convocants, ha suposat la suspensió de 210.000 vistes i el bloqueig de 560 milions d'euros.

Aquest divendres estaven convocats a les 10:30 hores. A la seua arribada a la cita en la seu del Ministeri, el president del Col·legi Nacional de Lletrats, Ernesto Casado, assegurava que arribava a la trobada "amb esperança".

Al fil, insistia que acudien a Justícia sense "postures maximalistes, com diu la ministra". Al costat de Casado una trentena de LAJ abillats amb togues sostenien pancartes i feien costat al comité de vaga que entrava al Ministeri.

La trobada d'aquest divendres ha tingut lloc una setmana després que totes dues parts s'assegueren a la taula i s'alçaren, després de més de 15 hores, sense acord i amb retrets mutus entre les parts per haver mantingut postures inamovibles.

També et pot interessar

stats