Lletrats de l’administració de justícia convoquen una vaga indefinida

Començarà el 24 de gener contra la "posició immobilista" del Ministeri de Justícia davant de les seues reivindicacions

Concentració de lletrats de l'Administració de Justícia a Palma de Mallorca
Concentració de lletrats de l'administració de justícia a Palma / Europa Press

L'Il·lustre Col·legi Nacional de Lletrats de l'Administració de Justícia i les associacions professionals UPSJ i AInLAJ convoquen una vaga indefinida des del dimarts 24 de gener. Els convocants la descriuen com una “reivindicació històrica” i necessària enfront de la posició “immobilista” del Ministeri de Justícia de l’Estat espanyol.

El comité de vaga assegura que la Llei 13/2009, de 3 de novembre, va modificar radicalment l'ordenament jurídic espanyol, conferint al lletrat de l'administració de justícia més de 300 noves funcions. “No obstant això, el context econòmic crític i la responsabilitat amb la ciutadania van comportar un ajornament de l'adequació salarial assegurada per l'executiu”, expliquen.

Més de deu anys després, reclamen que “aquesta reivindicació històrica, així com la necessitat d'ajustar el marc de negociació col·lectiva a les peculiaritats del cos funcionarial, continuen sense ser ateses”. A més, afirmen que els acords mínims als quals havien arribat amb la ministra de Justícia, Pilar Llop, han sigut incomplits.

Segons han comunicat les organitzacions convocants, les conseqüències d’aquesta aturada comportaran, entre altres, “la paralització diària de 32 milions d’euros de capital judicialitzat” i “la suspensió de més de 10.000 juís i vistes al dia.

També et pot interessar

stats