El sector d'atenció a la infància i l'adolescència denuncia retards i finançament "insuficient"

Representats d'entitats i dels treballadors del sector presenten un escrit a la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives.

Representants d'entitats i sindicats del sector d'atenció a la infància i adolescència, a les portes de la Conselleria
Representants d'entitats i sindicats del sector d'atenció a la infància i adolescència, a les portes de la Conselleria / UGT PV

Representants d'entitats i sindicats del sector d'atenció a la infància i adolescència han presentat aquest dilluns a la seu de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives un escrit dirigit a la vicepresidenta, Mónica Oltra, en el qual denuncien l'"insuficient finançament" que al seu parer té sistema d'infància i adolescència. També denuncien els "excessius retards" en la licitació de "nombrosos" centres, així com les "greus conseqüències" que això té en l'atenció als xiquets, xiquetes i adolescents que integren el sistema i en les condicions de treball del personal dels centres. Les entitats i sindicats han exigit que es complisquen els acords que ha tancat amb el sector el departament que dirigeix Mónica Oltra, i han sol·licitat "reprendre el diàleg" per a solucionar l'actual situació.

El responsable del sector d'infància i adolescència de CCOO PV, Toni Jiménez, ha demanat un "millor finançament" del sistema de concert, ja que, segons ha advertit, un altre problema dels centres de gestió integral licitats públicament és l'"escassetat de despeses generals i de manteniment" i la "falta de pujades salarials". En aquest sentit, ha remarcat la "necessitat urgent" de "millorar les condicions econòmiques en els pressupostos" perquè "al setembre siguen incloses les pujades salarials". Jiménez també ha defés que en el nou concert, ja que ha precisat que l'actual finalitza enguany, estiga inclòs el complement salarial que "ja està compromés des de 2018", que "suposa una pujada salarial del 3% per a l'any 2021".

D'altra banda, el president de la Federació d'Entitats del Tercer Sector en Protecció Juvenil, Daniel Bueno, ha advocat perquè "el compliment dels acords de 2018 ha de produir una renovació del concepte social i dels contractes que encara estan sense eixir" i ha assenyalat que el no compliment "perjudica els treballadors". "En no produir-se de manera homogènia la renovació de contractes, els centres públics són entitats que estan fent el mateix treball amb diferències notables de salaris en la plantilla, que segueixen congelats", ha denunciat.

Aquesta situació general, ha lamentat Bueno, "té un concepte explosiu, que és que l'atenció que es presta és diferent de la del concert social". Per això, critica la "desigualtat" dels sistemes davant del sector privat. I en aquest context, el responsable de FeSP-UGT-PV, Toni Femenia, anticipa "conflictivitat laboral", i ha advertit que "un bon forat acaba tenint com a conseqüència la congestió" d'aquests centres.

També et pot interessar

stats