Sanitat ha vacunat 38.000 escolars entre dijous i divendres

Se sumen als prop de 107.500 alumnes d'11 a 9 anys que van ser immunitzats abans de Nadal, en la primera fase de la vacunació pediàtrica

Vacunació pediàtrica
Vacunació pediàtrica
16 de gener 2022 - 12:02

Des que dijous va començar la segona fase de vacunació pediàtrica, coordinada per les conselleries de Sanitat Universal i Salut Pública, i d'Educació, Cultura i Esport, s'han immunitzat 38.024 menors en els col·legis de la Comunitat Valenciana.

D'ells, 32.915 són xiquets i xiquetes de 8 a 5 anys, franja d'edat en la qual està centrada la immunització infantil en aquests moments, i 5.109 són menors d'entre 9 i 11 anys que no van poder immunitzar-se en la primera etapa de vacunació escolar, abans de Nadal.

Per províncies, entre aquest dijous i divendres, s'han administrat 5.256 dosis de vacuna pediàtrica en escoles de la província de Castelló, 14.704 en col·legis d'Alacant i 18.064 en centres educatius de València.

En la primera fase de la campanya d'immunització infantil, abans de Nadal, es va vacunar prop de 107.500 alumnes d'11 a 9 anys.

“Estem seguint una estratègia intensiva de vacunació pediàtrica i el balanç, com mostren les dades, és positiu. S’està vacunant el major nombre possible de menors sense alterar la seua rutina”, ha explicat la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló.

Els menors que no puguen vacunar-se ara, per trobar-se contagiats, en aïllament o per qualsevol altre motiu, tindran noves oportunitats d’immunització, segons ha informat Sanitat, que preveu habilitar un servei de vacunació en cada departament de salut en el qual podran rebre la vacuna.

El servei es definirà en funció de les singularitats de cada departament: s’analitzarà la xifra de menors pendents d’immunització i aleshores es concretarà la quantitat de punts de vacunació que s’habilitaran, els llocs i horaris. S’obriran quan concloga la segona fase de la vacunació pediàtrica en els centres escolars. 

Més d’1,7 milions de persones amb la dosi addicional

D’altra banda, un total d’1.745.961 persones ja ha rebut una dosi de record o de reforç de la vacuna contra el coronavirus. Per províncies són 640.158 persones a Alacant, 228.957 a Castelló i 876.846 a València.

S’han administrat dosis addicionals a residents en centres de majors o sociosanitaris; persones amb patologies de risc per a la Covid-19; majors de 70 anys; persones que ja van ser immunitzades amb Janssen, persones d’entre 60 i 69 anys, i treballadors sociosanitaris. 

També tenen autoritzada la vacuna addicional i estan rebent-la, les persones amb edats compreses entre els 59 i els 40 anys, i les persones menors de 60 anys que van rebre pauta d’AstraZeneca, en la majoria treballadors essencials, com ara professorat i cossos i forces de seguretat. 

Aquesta mateixa setmana, la Comissió de Salut Pública ha aprovat recomanar dosi de record per a les persones amb edats compreses entre 18 i 39 anys. D’acord amb l’estratègia nacional de vacunació, aquesta dosi de record s’oferirà de forma ordenada d’edat i prioritzant a persones amb condicions de risc i aquelles que fa més temps que van rebre la pauta vacunal inicial.

Les dosis de reforç o record s’estan inoculant, citant a les persones interessades des d’atenció primària, via SMS o telefonada. 

També et pot interessar

stats