La segona fase de la vacunació pediàtrica s'iniciarà amb la tornada a les aules

L'operatiu se centrarà en aquesta ocasió en l'alumnat de 5 a 8 anys, amb independència de la titularitat del centre escolar

Vacunació pediàtrica
Vacunació pediàtrica

La Comunitat Valenciana reprendrà la setmana que ve, coincidint amb el retorn presencial a les aules, la vacunació pediàtrica. L'operatiu, coordinat per les conselleries de Salut Pública i Educació, se centrarà en aquesta ocasió en l'alumnat de 5 a 8 anys, amb independència de la titularitat del centre escolar. També s'immunitzarà els menors de 9 a 11 anys que no van poder vacunar-se abans de Nadal per estar confinats, per no tindre llavors l'autorització dels pares o tutors, o per qualsevol altre motiu.

Per a poder rebre la vacuna, el primer pas és que la família emplene, signe i entregue al col·legi l'autorització que el centre li haurà fet arribar. Està previst que aquest tràmit es puga completar entre dilluns (dia en què s'entregaran les autoritzacions) i dimecres, per a començar el dijous 13 de gener amb la vacunació.

El procés es desenvolupa als mateixos centres escolars, en horari lectiu i per nivell educatiu, per a preservar els grups habituals de convivència. A més, com en la primera fase de la campanya pediàtrica, amb els més xicotets també es permetrà que, en el moment de la punxada, un familiar accedisca al centre per a acompanyar-los emocionalment.

Amb aquesta segona etapa de la campanya de vacunació pediàtrica, es cobrirà la immunització de tots els xiquets i xiquetes d'11 a 5 anys que resideixen a la Comunitat Valenciana. En la primera fase, que es va desenvolupar amb normalitat abans de les vacances nadalenques, 107.360 alumnes van rebre la primera dosi de la vacuna pediàtrica de Pfizer.

També et pot interessar

stats