La vacunació dels xiquets de cinc anys començarà aquest dijous

El president de la Generalitat confia que tot el col·lectiu infantil estiga vacunat durant aquest mes de gener

La comunitat educativa espera que la Conselleria de Sanitat facilite recursos per a la vacunació pediàtrica
La comunitat educativa espera que la Conselleria de Sanitat facilite recursos per a la vacunació pediàtrica

El president del Consell, Ximo Puig, ha anunciat que a partir de dijous començarà la vacunació de xiquets i xiquetes de cinc anys. Puig ha recordat que amb la tornada al col·legi després de les festes es reprén la vacunació dels més menuts (fins ara s'ha començat la vacunació del grup de 10 i 11 anys).

"Aquest mes podrem aconseguir la vacunació del professorat i dels menuts de cinc anys", ha resumit durant la roda de premsa posterior als objectius de l'Institut Valencià de Finances (IVF).  En la primera fase, que es va desenvolupar amb normalitat abans de les vacances nadalenques, 107.360 alumnes van rebre la primera dosi de la vacuna pediàtrica de Pfizer. El president ha reiterat, com ha dit en altres ocasions, que la vacunació és la principal estratègia de lluita contra aquesta pandèmia i que la intenció del Consell és "intensificar" la vacunació massiva dels ciutadans.

El procés es desenvolupa als centres educatius mateixos i per cursos, amb l’objectiu de mantindre els grups habituals de contacte. A més, igual que va passar en la primera fase de la vacunació, els més menuts podran estar acompanyats d’algun adult.

Puig ha insistit a demanar prudència als ciutadans i ha remarcat que a la Comunitat Valenciana estem immersos en plena sisena onada i que encara no hem arribat al pic de contagis.

D'altra banda, ha recordat que hi ha un acord base perquè les farmàcies que ho consideren puguen comunicar positius dels test d'antígens als establiments per ajudar a alleugerir els centres de salut. Un procés que començarà aquest mateix dilluns, ha previst el president.

També et pot interessar

stats