Amb la tornada a les aules es reprén la vacunació pediàtrica

En la segona fase de vacunació s'inocularà la vacuna als escolars d'entre 5 i 8 anys

Un xiquet rep la vacuna contra la covid-19
Un xiquet rep la vacuna contra la covid-19 / Europa Press

Amb la tornada a les aules torna la vacunació pediàtrica als centres escolars per a l’alumnat d’entre 5 i 8 anys. També es vacunaran els xiquets d’entre 9 i 11 anys que abans de les vacances de Nadal no es pogueren immunitzar per estar confinats, per no tindre l’autorització dels progenitors o per qualsevol altre motiu, segons han informat des de la Conselleria de Sanitat Universal.

Aquest dilluns i el dimecres, les mares i els pares hauran d’omplir l’autorització perquè el dijous puga començar la inoculació.

El procés es desenvolupa als centres educatius mateixos i per cursos, amb l’objectiu de mantindre els grups habituals de contacte. A més, igual que va passar en la primera fase de la vacunació, els més menuts podran estar acompanyats d’algun adult.

Amb aquesta segona etapa de la vacunació pediàtrica quedarà immunitzat tot l’alumnat d'11 a 5 anys que resideix a la Comunitat Valenciana.

La primera fase de vacunació es va dur a terme amb "total normalitat", segons va informar la Conselleria de Sanitat Universal, i va aconseguir immunitzar amb la primera dosi de la vacuna pediàtrica de Pfizer 107.360 alumnes al territori valencià.

Canvi en les quarantenes als col·legis

La tornada a classe arriba també amb el canvi en les quarantenes per a garantir l’educació presencial a les escoles, segons va acordar la setmana passada la comissió de salut pública.

El nou protocol estableix que no es faran confinaments d’aules senceres quan hi haja quatre positius, o menys del 20% dels alumnes. D’aquesta manera, es recomana la quarantena per a tot el grup quan hi haja cinc menors o més amb infecció activa a l’aula, o el 20% o més dels alumnes de la classe. La duració de la quarantena queda establida en un període de 7 dies o menys.

També et pot interessar

stats