Sanitat vacunarà aquesta setmana més de 400.000 persones i batrà un nou rècord

Més de la meitat de les vacunes són de Pfizer i es destinaran a la franja d'edat entre 40 i 59 anys

punt de vacunació Covid-19
Punt de vacunació Covid-19 / À Punt

Aquesta setmana se superarà el rècord de vacunes administrades en set dies, segons la previsió de la Generalitat. En total, el nombre de persones vacunades contra la Covid-19 serà de 406.575.

Són les persones d'entre 40 i 49 anys les que més dosis rebran, una franja d'edat que començarà a vacunar-se una setmana abans del que estava previst gràcies al gran nombre de vacunes que van arribant i a la disposició dels equips.

En aquest grup de població, i en el següent, fins als 59 anys, se centra el principal esforç, amb 330.000 dosis. La resta es destinarà a altres col·lectius, com ara les segones dosis dels majors de 66 anys i les destinades al personal essencial.

De les 406.575 dosis totals, 283.203 són de Pfizer; 42.692, de Moderna; 43.516, d'AstraZeneca; i 37.164, les monodosis de Janssen, que immunitzaran directament les persones que les reben sense necessitat d'una segona injecció.

A primera hora d'aquest dilluns ha arribat la primera de les dues remeses previstes de Pfizer amb un total de 128.700 dosis, segons ha informat la delegació del govern espanyol a la Comunitat Valenciana. El segon lliurament s'espera per a dimecres: des de la setmana passada la farmacèutica nord-americana fa dos enviaments, en haver augmentat la quantitat de dosis compromeses.

Així doncs, amb les vacunes administrades aquesta setmana, seran més d'un milió els valencians i valencianes que ja hagen completat el procés de vacunació, dos milions els que han rebut almenys una dosi i tres milions les dosis administrades.

A pesar del bon ritme de vacunació, la Comunitat Valenciana encara es troba a mitjan camí per a arribar al 70% de la població immunitzada a final d'agost, tal com marca l'objectiu de la campanya de vacunació. A hores d'ara, el 46% de la població valenciana vacunable ha rebut una dosi, mentre que tan sols el 24% ha completat el procés d'immunització.

També et pot interessar