El 76% dels valencians i valencianes menors de 60 anys vacunades amb AstraZeneca tria repetir dosi

La Conselleria de Sanitat informa que la vacunació dels qui han rebutjat Pfizer es dilatarà perquè s’ha de confeccionar una nova llista

Desenes de persones esperen a ser vacunades en un centre de vacunació massiva d'Alacant
Desenes de persones esperen la dosi en un centre de vacunació massiva d'Alacant / Europa Press

El 76% de les persones menors de 60 anys vacunades amb AstraZeneca a la Comunitat Valenciana ha optat per repetir dosi amb la mateixa farmacèutica, en lloc de Pfizer, tal com recomana el Ministeri de Sanitat. Així es desprén de les dades que ha fet públiques aquest dijous la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, extretes de la sol·licitud enviada a través de l’enllaç i l'SMS de contacte.

La citació l'estan fent a través de SMS i s'hi ofereix una segona dosi amb Pfizer. De moment, han rebut el missatge 40.710 persones, i en els pròxims dies s'estendrà als qui hagen de rebre la segona dosi en funció de quan van rebre la primera.

El departament que dirigeix Ana Barceló ha informat que, en el cas de les persones que rebutgen Pfizer, el procés necessàriament es dilata perquè els equips de citació han d'esborrar-les de la llista originària de pacients pendents de vacunar i ficar-les en un altre que es va confeccionant amb els qui opten per completar la pauta d'immunització amb AstraZeneca. En aquest últim cas, tal com va acordar el Ministeri de Sanitat, la persona haurà de signar un consentiment informat per a rebre la segona dosi amb AstraZeneca.

Per contra, el grup dels qui accedeixen a rebre la segona dosi de Pfizer no necessita signar cap consentiment informat, perquè és la vacuna recomanada en l'estratègia de vacunació del Sistema Nacional de Salut.

 

També et pot interessar

stats