Sanitat Universal confirma la relació del brot del col·legi major Ausiàs March amb els desplaçaments de Setmana Santa

L'informe sobre la traçabilitat dels contagis descarta que l'origen estiga en les celebracions de l'alumnat de la residència

Residència Ausiàs March de València
La residència universitària Ausiàs March de València en una imatge d'arxiu

L'estudi epidemiològic del brot del col·legi major Ausiàs March de València ha confirmat que l'origen dels contagis són els desplaçaments de l'alumnat durant la festivitat de Setmana Santa i descarta que estiga relacionat amb alguna celebració a les instal·lacions, com ha desfés des del principi la direcció.

La investigació preliminar de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública apuntava aquesta hipòtesi, que ara constata en l'informe actualitzat sobre la traçabilitat d'aquest brot d'origen social, que va transcendir el passat 21 d'abril. De moment ha causat més d'un centenar de contagis: 89 entre residents i treballadors i 15 entre familiars de treballadors i treballadores.

La Conselleria de Sanitat Universal té en aïllament l'estudiantat resident, i mantindrà aquesta mesura preventiva fins al pròxim dissabte, u de maig, per a evitar la propagació del virus.

El TSJCV dona el vistiplau a l'aïllament de la residència

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana n'ha ratificat aquest aïllament preventiu, que Sanitat Universal ha activat durant deu dies. La decisió del tribunal, que té data del 23 d'abril, ratifica a més la suspensió de totes les eixides del recinte, excepte les estrictament necessàries per raons sanitàries, així com les visites externes.

Aquest és el segon brot que pateix el col·legi major Ausiàs March, que l'octubre passat va registrar un altre episodi de contagis, amb 78 positius. A aquests brots se suma el de setembre de 2020 a la residència d'estudiants Galileo Galilei, el primer a l'entorn universitari valencià i el més significatiu: un contagi de 168 persones que va obligar a tancar temporalment el campus de la Universitat Politècnica de València.

També et pot interessar

stats