El brot del Col·legi Major Ausiàs March s'amplia a 89 contagis

La principal hipòtesi de Sanitat és que els contagis es van produir en l’àmbit social

Un alumne entra en el Col·legi Major Ausias March
Un alumne entra al Col·legi Major Ausiàs March / À Punt NTC
23 d'abril 2021 - 16:36

El nombre de persones contagiades de Covid-19 en el nou brot del Col·legi Major Ausiàs March de València és de 89, segons ha informat la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública després de realitzar 249 proves.

Inicialment, eren 12 persones les que van donar positiu amb 31 contactes directes afectats. La principal hipòtesi que sosté Sanitat és que els contagis es van produir en l’àmbit social durant la Setmana Santa, tot i que des del col·legi major insisteixen a dir que els positius no han sorgit a partir de cap esdeveniment celebrat a les instal·lacions.

En la traçabilitat treballen tant l’equip mèdic de la residència com la Direcció General de Salut Pública, que realitzen les proves PCR o d'antígens pertinents per tal de determinar el nombre de positius. Es preveu que la xifra augmente a mesura que se'n coneguen els resultats.

El dimecres passat, un brot de Covid-19 amb 12 casos confirmats va obligar a confinar durant deu dies 222 persones entre personal del centre i alumnat.

Aquest brot és el tercer que pateix l'entorn universitari. El primer va esclatar a la residència d'estudiants Galileo Galilei arran d'una festa il·legal a finals de setembre, que va acabar amb 168 persones contagiades i fins i tot va obligar a tancar temporalment el campus de la Universitat Politècnica de València. El segon va ocórrer l'octubre de 2020, quan es van detectar 78 casos de 327 residents que s'hi allotjaven en aquell moment. 

També et pot interessar

stats