Confinada la residència universitària Ausiàs March de València amb 78 contagis

La Comunitat Valenciana va sumar aquest dissabte 1.431 nous positius i 25 brots més, els més nombrosos a Picassent (Horta Sud).

Col·legi Major Ausiàs March a València

La Conselleria de Sanitat Universitat ha confirmat que al col·legi major Ausiàs March de la ciutat de València s'han detectat 78 positius en coronavirus entre els 327 residents, que estaran aïllats durant 8 dies naturals.

És un brot epidèmic amb una taxa d'atac del 23,8% i, per tant, podria significar l’existència de transmissió comunitària, apunta la resolució publicada aquest dissabte en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana. En un primer moment es detectaren 18 positius en el centre i el dijous es van realitzar les proves massives que han confirmat els 78 contagis.

“Donades aquestes xifres es recomana procedir a un aïllament estricte dels casos confirmats i els seus contactes estrets, i per tant el confinament del col·legi universitari”, determina la resolució. A partir d'aquesta vesprada estan suspeses totes les eixides del centre, excepte les estrictament necessàries per raons sanitàries, així com les visites externes.

La segona residència confinada a la Comunitat Valenciana

És la segona residència universitària de la ciutat que la Conselleria de Sanitat Universal confina. A l'inici d’octubre va dictar l'aïllament del Col·legi Major Galileo Galilei de València per un focus que va afectar 168 persones i que va obligar a suspendre les classes presencials al campus de Vera de la Universitat Politècnica de València.

Els contagis a la Galieo Galilei es relacionen amb un festa no autoritzada que es va celebrar al terrat del col·legi major, en què no es van respectar la distància de seguretat ni l'ús obligatori de la mascareta.

1.431 contagis nous i 25 brots

Així mateix, la Comunitat Valenciana suma 1.431 nous contagis aquest dissabte i 25 brots més, els més nombrosos a Picassent (Horta Sud), amb 18 casos, tots d'origen social. A Algemesí (Ribera Alta), s'ha comunicat un altre brot d'origen laboral amb 12 positius.

Altres municipis que han registrat algun focus de contagi en les últimes 24 hores són Onda (Plana Baixa), amb tres brots que sumen 15 casos i Elx (Baix Vinalopó), que en presenta tres i 16 positius en total. Atzeneta d'Albaida té huit casos nous, igual que Sedaví (Horta Sud).

Destaquen els brots d'origen educatiu en dos municipis de la Vall d'Albaida, un a Ontinyent, amb tres casos, i un altre a Albaida, amb tres casos més.

També et pot interessar

stats