El brot de la Galileo Galilei suma ja 168 contagis

Salut Pública ha fet 712 PCR, de les quals el 23% ha donat positiu.

Personal de neteja en un dels balcons del col·legi major Galileo Galilei, a València
Personal de neteja en un dels balcons del col·legi major Galileo Galilei, a València / Kai Försterling (Efe)

Creix el brot massiu a l'entorn de la Universitat Politècnica de València i que es podria haver originat en una festa privada al col·legi major Galileo Galilei de València. Després de confirmar dilluns passat 120 positius vinculats al focus, la Conselleria de Sanitat Universal ha actualitzat els resultats de les PCR i ha elevat fins a 168 els contagis.

En total, s’han practicat 712 tests, dels quals el 23% han donat un resultat positiu. Segons detalla Sanitat Universal, en aquesta xifra estan comptabilitzats els positius de les proves realitzades dimecres i dijous passats, així com el cribratge de divendres per a detectar cadenes de transmissió precoç.

Aquest dilluns, la Policia Autonòmica s'ha personat al col·legi major per a obrir diligències pel brot massiu, amb l’objectiu de saber què hi va ocórrer i “depurar”, si escau, les responsabilitats entre les persones que organitzaren o participaren en la celebració. S'investigarà, entre altres detalls, si es va cobrar entrada a la festa eivissenca al terrat de la residència, que es considera la font principal del focus.

En paral·lel a la investigació policial, la Universitat Politècnica de València (UPV) ha decidit obrir un expedient informatiu a l'alumnat que va participar en la festa, sobre la base del seu propi codi de convivència, però no sancionarà la residència d'estudiants.

Confinament voluntari dels residents

Salut Pública va establir el passat dilluns un "confinament voluntari" de tot el col·legi major durant huit dies. En cas que algun resident no complisca aquesta mesura, la Galileo Galilei haurà de comunicar-ho a la Conselleria perquè aquesta puga demanar individualment al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) que dictamine aïllar la persona que es bote el confinament voluntari "amb nom i cognoms".

Al voltant de 400 dels 650 residents al centre estudien a la UPV, que diumenge ja va anunciar la suspensió temporal de les classes presencials al campus de Vera, ubicat a València, per “l'alt nivell de positius”. La mesura afecta 25.000 estudiants i és la primera d'aquestes característiques que es pren en un centre universitari espanyol des de l'inici del curs acadèmic.

També et pot interessar

stats