Sanitat relaxa les mesures per a evitar contagis de covid a les residències

Sols es manté l’ús de la mascareta en els espais comuns per a treballadors i visitants

En les residències de persones majors ja es percep l'efectivitat de les vacunes per a reduir la mortalitat
Decauen totes les mesures imposades per la pandèmia en les residències de majors, llevat de l'ús de la mascareta per a visitants i treballadors / À Punt NTC

La mascareta serà un dels pocs elements que recordaran en les residències de persones majors la covid des d’aquest cap de setmana. La Conselleria d’Igualtat ha publicat l’orde que relaxa les mesures que encara es mantenien en aquests espais, sobretot pel que feia a les visites als residents. La mesura arriba en un moment, a la porta de Nadal, en què aquests centres solen rebre nombroses revistes.

D’aquesta manera la Generalitat atén una de les reivindicacions més repetides de la patronal de les residències. Segons l’orde aprovada aquest divendres pel Consell, les visites als residents ja no hauran de fer-se en espais concrets, ni caldrà desinfectar-los quan acaben les visites, com han concretat des d’Igualtat.

També desapareix el registre de les visites, a les quals se’ls prenia les dades fins ara, ni tampoc hauran d’omplir un qüestionari.

A pesar d’aquesta relaxació de mesures, com en la resta de centres sociosanitaris, els treballadors i els visitants que entren en les residències hauran de dur mascareta quan estiguen en zones compartides.

La relaxació ha sigut molt ben acollida en les residències. “Tot el sector celebra la tornada a la normalitat després de quasi tres anys amb restriccions”, apunten des de l’Associació Empresarial de Residències i Serveis de Persones Dependents de la Comunitat Valenciana. “És un dia d’alegria per a les persones que atenem els usuaris i els familiars”, afegien.

En aquest sentit, afegien que les residències portaven “molts mesos” demanant una relaxació de mesures davant el descens de contagis i l’avanç de les campanyes de vacunació. Tot i això, advertien que els hauria agradat assabentar-se de la caiguda d’aquestes mesures abans, “per a poder preparar-ho tot adequadament”. 

També et pot interessar

stats