Aerte reitera la petició d'eliminació de mesures covid en els centres de majors

Amb motiu de la quarta vacuna als residents i professionals, la patronal valenciana demana a la Generalitat que es derogue la normativa covid encara existent

El president d'Aerte amb personal de la residència de la tercera edat de Quatretonda
El president d'Aerte amb personal de la residència de la tercera edat de Quatretonda / Aerte

L'Associació Empresarial de Residències i Serveis a Persones Dependents de la Comunitat Valenciana (Aerte) ha demanat a les conselleries d'Igualtat i Polítiques Inclusives i Sanitat que es derogue la normativa covid encara existent en els centres d'atenció a persones majors en ocasió de la campanya de la segona dosi de reforç a les persones residents i professionals.

Malgrat l'eliminació de les restriccions en el conjunt de la societat valenciana que s'ha produït en els últims mesos, les residències i els centres de dia segueixen una norma específica que impedeix avançar cap a la normalitat total en la vida de les persones que viuen en aquests centres.

L'exigència d'emplenar qüestionaris previs, els requisits de les visites, la reserva d'habitacions per a aïllaments, que afecta sobretot les residències de menys de 40 places, o la necessitat d'estructurar l'organització del centre per unitats convivencials continua condicionant la situació d'aquests centres sense permetre que els evolucionen en la mateixa línia, i amb la mateixa velocitat, que la resta de la societat, segons Aerte.

Les dades apunten a una millora molt important de la situació. Per exemple, només el 2,15% dels morts en residències de persones majors l'última setmana a Espanya ha sigut amb diagnòstic positiu de covid. Estem en el nombre de casos en residents més baix de les últimes quaranta setmanes i la incidència sol ser lleu.

“Creiem que és hora d'eliminar les restriccions de manera definitiva, les persones que viuen en residències i el personal que hi treballa haurien de tornar a la normalitat. Si s'ha pogut fer en els centres de discapacitat i salut mental, també hauria de fer-se en els de persones majors”, ha dit el president d'Aerte, José María Toro.

També et pot interessar

stats