La patronal de residències reclama 50 milions d'euros a la Conselleria d'Igualtat

La Conselleria va assegurar en una reunió amb la patronal que la situació es resoldria al juliol

Imatge d'arxiu d'usuaris d'una residència de majors
Imatge d'arxiu d'usuaris d'una residència de majors / Arxiu

L'Associació Empresarial de Residències i Serveis a Persones Dependents (Aerte) ha afirmat que la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives deu 50 milions d'euros a residències privades.

L'associació ha explicat que aquest deute el componen 36 milions d'euros pel concurs de 3.300 places residencials l'any 2021, als quals cal sumar 13 milions corresponents a gestions integrals.

Des de la patronal han denunciat que molts centres de serveis socials de titularitat pública gestionats per entitats privades estan en la mateixa situació: “Sense contracte, amb l'obligació de continuar prestant el servei i amb retards en el cobrament de les factures corresponents a aquests serveis”.

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat, Aitana Mas, va assegurar en una reunió amb els afectats que la situació es resoldria aquest mes, però el president d’Aerte, José María Toro, ha assegurat que "encara no estan comptabilitzades les factures en el sistema informàtic, el que des del nostre punt de vista impedeix que es puguen pagar prompte".

Des de l'associació han explicat que les empreses que presten el servei a persones en situació de dependència “estan en una situació financera molt complicada”. "El que no es pague aquesta setmana ja no es pagarà fins al setembre, la qual cosa dificultarà el pagament de les nòmines d'aquest mes per a molts centres" ha afirmat Bou.

També et pot interessar

stats