Tranquil·litat i satisfacció, les opinions dels majors que ja han rebut la quarta vacuna

Els usuaris d’un geriàtric d’Alboria han rebut la nova dosi contra la covid amb les càmeres d’À Punt

L'infermera de l'Institut Geriàtric Valencià d'Alboraia prepara les injeccions amb la quarta dosi per a ser administrades a dues usuàries del centre
La infermera de l'Institut Geriàtric Valencià d'Alboraia prepara les injeccions amb la quarta dosi / À Punt NTC
Patrícia Ramírez
À Punt NTC
María José Villalba @apuntnoticies
26 de setembre 2022 - 12:39

“Estic molt tranquil·la. Me les he posades totes”, afirmava orgullosa Damiana Errey. “No em fa gens de mal el braç, haurien de posar-nos-la cada any, com la de la grip”, apuntava Alicia Gámez. Elles són dues de les primeres residents dels centres de persones majors que aquest dilluns de matí rebien una nova dosi de la vacuna contra la covid, la quarta.

Damiana i Alicia són dues dels 51 residents de l’Institut Geriàtric Valencià d’Alboraia que han repetit, per quarta vegada, el ritual d’anar fins a la sala de vacunació habilitada al centre, on les esperava una infermera i una metgessa, al costat d'una safata amb xeringues i vials, per a reforçar-los la protecció contra la covid.

He fet tot el que han dit ací i no m’he contagiat Paco Belenguer - Usuari de la residència

Si alguna cosa era ben diferent en aquesta ocasió era la tranquil·litat. “Nerviós? Jo?”, es preguntava Paco Belenguer. Pocs dies abans del seu 90 aniversari, afirmava orgullós no haver-se contagiat de coronavirus: “He fet tot el que han dit ací i no m’he contagiat”, explicava, seré, ben a prop de l’agulla que li ha injectat la quarta dosi.

Una companya seua, Pilar Rodríguez, manifestava no haver-se adonat de la punxada pocs segons després de rebre-la. “Ha anat molt bé, ni m’he enterat”, deia. “Me l’he ficada perquè així sempre tens una protecció”, admetia.

La serenitat i la plena convicció en la vacuna eren dues de les constants que s’evidenciaven aquest dilluns, el que s’ha iniciat la campanya de la quarta dosi a les persones de les residències i als majors de 80 anys, en aquesta residència d'Alboraia. Maribel Casturia, infermera de l’Institut Geriàtric Valencià, era una de les que més acusava aquesta diferència.

Ara tenim més tranquil·litat, al principi teníem por perquè tot eixirà bé Maribel Casturia - Infermera del centre

“Ara tenim molta més tranquil·litat, al principi teníem por perquè tot eixirà bé i el trauma de preparar-ho tot”, recordava entre un somriure. Aquest dilluns tenia previst vacunar tots els residents que poguera. Després, era el torn del personal de la residència. “En tres dies estarem tots”, avançava.

Laura Belenguer, administrativa d’aquest centre de majors d’Alboraia, era de les més joves a rebre la quarta dosi. Tot i que no ha sentit la punxada, malgrat ser la quarta vegada, la injecció li imposa: “Quan veig l’agulla ja em pose nerviosa”, admetia. Malgrat el recel, no ha dubtat en passar per la sala de vacunació perquè les seues companyes li administraren una nova dosi de protecció contra les complicacions que pot comportar el coronavirus.

Les persones majors solen tindre menys efectes secundaris María de los Ángeles Gallarda - Doctora del centre

A pesar que a la majoria d’usuaris han abandonat la sala sense cap efecte secundari, la metgessa del centre passejava per la sala. Recordava que aquesta campanya era diferent de les prèvies, que havia viscut en altres centres de vacunació. María de los Ángeles Gallarda assegurava que en la majoria dels casos l'únic efecte que apareix és el d’un mareig, “tant en joves com en majors”, puntualitzava.

Ara bé, no dubtava a afirmar que la seua experiència prèvia la portava a afirmar que les persones majors “toleren millor la injecció”. “Tenen menys efectes secundaris, no sé per què deu ser, tal vegada siga per l’alimentació”, advertia. 

També et pot interessar

stats