Aerte demana l'eliminació de les restriccions a les residències de majors

L'associació denuncia que "la normalitat no arriba a les residències”

Imatge d'arxiu d'usuaris d'una residència de majors
Imatge d'arxiu d'usuaris d'una residència de majors / Arxiu

El president de l'Associació Empresarial de Residències i Serveis a Persones Dependents de la Comunitat Valenciana (Aerte), Jose María Toro, ha demanat l'eliminació de les restriccions contra la covid en les residències de persones majors, que, afirma, "segueixen amb la mateixa normativa del mes de setembre".

Bou indica que, malgrat els canvis anunciats ahir pel president de la Generalitat, Ximo Puig, sobre l'eliminació de les restriccions covid en el conjunt de la societat valenciana, "la normalitat no arriba a les residències” i això "impedeix avançar cap a la normalitat en la vida de les persones que viuen als centres", han informat fonts de l'entitat.

L'exigència d'emplenar qüestionaris previs, les preses de temperatura, la reserva del 5% de places per a aïllaments o la necessitat d'estructurar l'organització del centre per unitats convivencials "continuen condicionant la situació d'aquests centres sense permetre que els mateixos evolucionen en la mateixa línia, i amb la mateixa velocitat, que la resta de la societat", ha indicat Bou.

“Creiem que és hora d'eliminar les restriccions de manera definitiva, les persones que viuen en residències i el personal que treballa en elles haurien de tornar a la normalitat”, ha indicat el president d'Aerte.

Segons José María Toro, l'aplicació de la tercera dosi a les persones usuàries "va reforçar encara més la protecció d'aquests centres i continua demostrant l'eficàcia de la vacuna com a principal eina de lluita contra la malaltia".

"Els brots que es produeixen en l'actualitat es desenvolupen de manera lleu, quasi sense derivacions hospitalàries, la qual cosa permet seguir avançat", ha destacat.

Segons el president d'Aerte, “ens preocupa que es cronifiquen les mesures i la intervenció sanitària als centres de serveis socials. Es cataloguen les residències i centres de dia com a àmbits vulnerables per les persones que atenem, però és que sempre hem atés persones vulnerables".

També et pot interessar

stats