El Consell elimina totes les restriccions davant la covid excepte fumar en les terrasses

També es manté l'obligatorietat de mantindre la mascareta a l'interior dels locals, una decisió de competència estatal

El president del Consell, en roda de premsa aquest dijous
El president del Consell, en roda de premsa aquest dijous / À Punt NTC

El Consell alça quasi totes les mesures restrictives que encara quedaven en vigor. Així ho ha explicat el president de la Generalitat, Ximo Puig, en roda de premsa posterior a la que ha dit serà possiblement la darrera reunió de la Mesa Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació. Quedarà l'obligació de portar la mascareta en interiors i fumar en les terrasses, que continuarà prohibit. La primera decisió és d'àmbit nacional mentre que la segona la marca la Generalitat, ha puntualitzat Puig.

El president ha dit ser conscient que les festes de Falles i la Magdalena tindran un impacte en forma de repunt de contagis. "En tot cas estem en una nova dinàmica i anem caminant en la direcció de la normalització", ha afegit. Puig ha demanat prudència perquè encara hi ha persones en l'UCI. "Sobretot els més vulnerables han de mantindre la màxima prudència", ha demanat.

Durant la intervenció, el president ha defensat que més enllà de l'obligació, l'ús de la mascareta és recomable. "La mascareta ha salvat moltes vides", ha remarcat.

També et pot interessar

stats