La sanitat pública perd un referent: el mediàtic metge Spiriman

El metge Jesús Candel, que va promoure nombroses protestes per a reivindicar una atenció de qualitat i igualitària, va mobilitzar milers de ciutadans

Jesús Candel, a l'esquerra, en un dels actes de protesta per a reivindicar una sanitat pública de qualitat
Jesús Candel, a l'esquerra, en un dels actes de protesta per a reivindicar una sanitat pública de qualitat / Europa Press

El mediàtic metge Jesús Candel, més conegut com a Spiriman, ha mort als 46 anys a Albolote (Granada) a causa d’un càncer de pulmó. El facultatiu es va convertir en un referent de la lluita per la sanitat pública. De fet, presidia l’associació Justícia per la Sanitat, que ha promogut nombroses protestes per a reclamar una atenció sanitària digna i igualitària.

Va ser el juny de 2020 quan el metge Jesús Candel va anunciar que patia un càncer de pulmó amb metàstasi, que el va portar a estar un temps allunyat de les aparicions públiques i les xarxes socials, on comptava amb nombrosos seguidors que aquest divendres lamentaven la seua mort. Candel va aconseguir mobilitzar la ciutadania, que secundava les seues protestes per a reivindicar la sanitat pública.

La seua activa defensa per aquest servei va fer que protagonitzara algun enfrontament polític que, fins i tot, va acabar en els tribunals.

Representants de l’àmbit sanitari, però també del polític i de la societat civil, lamentaven la mort de Jesús Candel. Un d’ells ha sigut el president de la Junta d'Andalusia, Juanma Moreno, qui ha assegurat que aquest facultatiu “va defendre amb passió” la sanitat pública i la qualitat de vida dels pacients oncològics.

També et pot interessar

stats