La llei d'equitat del govern tanca la porta a nous copagaments i evita que es privatitze la sanitat pública

El Consell de Ministres aprovarà aquest dimarts l'avantprojecte de la llei

Personal sanitari atén un pacient en una UCI en una imatge d'arxiu
Personal sanitari atén un pacient en una UCI, en una imatge d'arxiu / Efe

El Consell de Ministres aprovarà aquest dimarts l'avantprojecte de la llei d'equitat, universalitat i cohesió del sistema nacional de salut en el qual, entre altres assumptes, es tanca la porta a nous copagaments, s'evita que es privatitze la sanitat pública i es garanteix i l'assistència sanitària universal.

L'aprovació d'aquesta norma la va anunciar aquest dissabte el president del govern, Pedro Sánchez, durant un míting a Cártama (Màlaga) on va assegurar que la llei servirà per a blindar l'equitat, la cohesió i la universalitat de la sanitat pública i evitar que "no es privatitze per cap govern de dretes en cap comunitat autònoma".

En concret, l'avantprojecte de llei, segons ha pogut saber Europa Press, "blinda" el sistema nacional de salut (SNS) com un model de gestió directa; i modifica diverses normes anteriors entre les quals hi ha la llei 14/86, General de Sanitat i la Llei 16/2003, de cohesió i qualitat del SNS.

De la mateixa manera, amb aquesta normativa es podrà garantir la universalitat del dret a la protecció de la salut i l'atenció sanitària, al mateix temps que s'amplia el dret a altres col·lectius com, per exemple, persones d'origen espanyol que viuen en l'exterior durant els seus desplaçaments al territori espanyol i els seus familiars.

Aquest avantprojecte amplia també l'excepció del copagament ortoprotètic als col·lectius més vulnerables (igual que ha fet amb els copagaments farmacèutics), com les persones perceptores de l'ingrés mínim vital, pensionistes amb rendes més baixes, menors amb discapacitat reconeguda i persones de rendes baixes per fill a càrrec. Els beneficiaris seran vora sis milions de persones. També recupera la cartera comuna de serveis única i tanca la porta a nous copagaments.

També et pot interessar

stats