El govern espanyol aprovarà una llei per a evitar la privatització de la sanitat pública

El president de l'executiu, Pedro Sánchez, ha anunciat que la llei s'aprovarà aquest dimarts i que també s'ampliarà el pla de salut bucodental, dotat amb 44 milions d'euros

Pedro Sánchez en l'acte electoral de campanya per als comicis autonòmics a Cártamar, Màlaga
Pedro Sánchez en l'acte electoral de campanya per als comicis autonòmics a Cártamar, Màlaga / Álex Zea (Europa Press)

El president del govern espanyol i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha anunciat que en el Consell de Ministres del pròxim dimarts s'aprovarà una llei "per a blindar l'equitat, la cohesió i la universalitat de la sanitat pública i que, per tant, no es privatitze per cap govern de dretes en cap comunitat autònoma".

Així ho ha manifestat en un míting a Cártama (Màlaga), en el qual ha participat juntament amb el secretari general del PSOE d'Andalusia i candidat a la presidència de la Junta, Juan Espadas.

A més, el president ha afegit que l'ampliació de serveis de salut bucodental, un pla dotat amb 44 milions d'euros, també s'aprovarà en el pròxim Consell de Ministres.

Aquesta mesura, que va ser anunciada per la ministra de Sanitat, Carolina Darias, la setmana passada, beneficiarà "de manera especial, més de set milions de persones".

Sánchez també ha recordat altres plans de salut aprovats pel govern, com el Pla d'Acció 2021-2024 de Salut Mental, dotat amb cent milions d'euros; la inversió de més de 260 milions d'euros per a millorar les capacitats del Sistema Nacional de Salut o la injecció de 800 milions d'euros a la sanitat pública.

Al mateix temps, ha valorat el paper del telèfon 024, que ha atés prop de 15.000 telefonades i ha identificat 290 suïcidis en curs en el seu primer mes en funcionament.

També et pot interessar

stats