El telèfon d'atenció a la conducta suïcida (024) es presenta aquest dilluns

El servei que posa en marxa el Ministeri de Sanitat és gratuït, anònim i confidencial

Quasi 4.000 persones es van suïcidar a Espanya durant 2020
Quasi 4.000 persones es van suïcidar a Espanya durant el 2020

El Ministeri de Sanitat presenta aquest dilluns la línia 024 d'atenció a la conducta suïcida, una iniciativa que comença a funcionar a partir d'aquest dilluns (que encara no està operatiu) i que desenvolupa Creu Roja per a atendre persones amb risc de suïcidi. Aquesta línia n'assegura la "confidencialitat, accessibilitat i immediatesa en la resposta".

El servei es posa en marxa després de peticions i iniciatives d'associacions, col·lectius i partits polítics per millorar l'estratègia d'atenció a la salut mental a Espanya, una necessitat de millora constreta, entre altres motius, pels efectes negatius de la pandèmia en els ciutadans aquests anys.

El telèfon d'ajuda preventiva a les persones amb el risc de conducta suïcida és gratuït, anònim i confidencial, tal com va establir la Direcció General de Salut Pública en una resolució publicada el passat 10 de febrer.

L'últim any han aflorat diversos estudis de fundacions i associacions relatius a la conducta suïcida, com va posar de manifest la Fundació d'Ajuda a Xiquets i Xiquetes i Adolescents en Risc. Aquesta fundació va alertar fa mesos que el seu telèfon de prevenció per conducta suïcida (ideació o intent) s'han multiplicat quasi per 20 en l'última dècada i les relacionades amb autolesions ho han fet per 56.

Així mateix, un grup d'experts va evidenciar a l'abril al Senat que onze persones se suïciden cada dia a Espanya i 220 ho intenten. També van apuntar que la corba de suïcidi no aconsegueix doblegar-se i segueix a l'alça amb unes xifres dramàtiques, quasi 4.000 defuncions el 2020.

En la presentació del projecte estaran la ministra de Sanitat, Carolina Darias, i també l'autora del llibre Te nombro, la valenciana Dolors López.

També et pot interessar

stats