El telèfon contra el suïcidi funcionarà a partir de maig

El 024 atendrà, debades i de manera confidencial, les persones que es plantegen llevar-se la vida

Les persones que es plantegen llevar-se la vida podran telefonar al 024, on rebran informació dels recursos que tenen a l'abast
Les persones que es plantegen llevar-se la vida podran telefonar al 024, en què rebran informació dels recursos que tenen a l'abast

Les persones en risc de suïcidi tindran, a partir de maig, una nova ferramenta d’ajuda. Es tracta del número 024, al qual la telefonada serà debades i s’oferirà suport a les persones que senten la necessitat de llevar-se la vida. Aquesta línia operarà en tot el territori nacional i les telefonades podran ser anònimes.

A més, les telefonades que reba aquest número seran confidencials. El Butlletí Oficial de l’Estat publicava aquest dijous l’orde de creació d’aquest telèfon en un intent de posar fre a la sagnia silenciosa en què s’ha convertit el suïcidi en la nostra societat. Només el 2020, un total de 3.941 persones van decidir acabar amb la seua vida.

Professionals amb perfils multidisciplinaris i experts a tractar persones amb tendències suïcides atendran les telefonades del 024. A més d’escoltar-los, aquests professionals els oferiran informació dels recursos que tenen a l’abast.

 

També et pot interessar

stats