Sanitat impulsa eines que permeten l'intercanvi de dades per a l'atenció de la salut a tot el món

La versió que entra ara en vigor és necessària per a la interoperabilitat de la història clínica digital en el Sistema Nacional de Salut i l'intercanvi d'informació amb els països de la UE

L'objectiu d'aquesta eina és assegurar la interoperabilitat semàntica de dades clíniques a nivell internacional.
L'objectiu d'aquesta eina és assegurar la interoperabilitat semàntica de dades clíniques a nivell internacional. / Europa Press

El Ministeri de Sanitat ha publicat la nova extensió per a Espanya de Snomed CT (Systematized Nomenclature of Medicine - Clinical Terms), la terminologia clínica integral, multilingüe i codificada de referència per a garantir l'intercanvi de dades per a l'atenció de la salut a tot el món. L'objectiu d'aquesta eina és assegurar la interoperabilitat semàntica de dades clíniques a escala internacional.

La versió que entra ara en vigor és necessària, entre altres utilitats, per a la interoperabilitat de la història clínica digital en el Sistema Nacional de Salut i l'intercanvi d'informació amb els països de la UE. Un compromís que el Ministeri de Sanitat ha subscrit ja amb totes les comunitats autònomes.

La nova versió, totalment integrada amb les edicions internacionals de Snomed International, inclou nous continguts que permeten donar la cobertura necessària a les necessitats traslladades pels usuaris i organitzacions que estan adoptant Snomed CT en els seus sistemes, aplicacions i repositoris d'informació.

Espanya forma part de Snomed Internacional, organització que actualment compta amb 47 països membres i que té l'objectiu de promoure, desenvolupar i habilitar l'ús d'eines terminològiques que permeten l'intercanvi de dades per a l'atenció de la salut a tot el món, salvant les diferents maneres de referir-se a un mateix concepte i l'idioma en el qual haja sigut registrat.

També et pot interessar

stats