Sanitat espera "entrar en profunditat" en l'acord per a la reversió de Dénia el mes que ve

Sobre les reivindicacions del personal, la consellera Ana Barceló ha dit en 'La qüestió' que la situació no és la mateixa que a Alzira.

VÍDEO | Sanitat espera \"entrar en profunditat\" en l\'acord per a la reversió de Dénia el mes que ve

El Consell té com a objectiu aprofundir en l'acord per a la reversió de l'Hospital de Dénia el pròxim mes de març. Segons ha dit la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, en La qüestió, el programa de reflexió de la televisió d'À Punt, el seu departament està "treballant" per a "entrar en profunditat" en l'acord que faça possible la tornada del centre a la gestió pública. Sobre la solució que es donarà a les reivindicacions de la plantilla, que demana que Sanitat gestione el centre després de la reversió, Barceló ha assegurat que aquest mateix divendres el subsecretari de la Conselleria de Sanitat Universal, Juan Ángel Poyatos, s'ha reunit amb la junta de personal i el comité d'empresa per a traslladar-los que el cas de Dénia "no és com el que passà en Alzira". 

Segons ha explicat la consellera, a l'Hospital d'Alzira s'acabava la concessió i la necessitat de donar continuïtat al centre va produir "l’entrada dels professionals directament en la sanitat pública". En el cas de Dénia, aquesta concessió acaba el 2023 i això fa necessari l'acord perquè les dues empreses de l'UTE renuncien als dos anys. Per a Barceló, "l’instrument adequat per a arribar a l'acord és la compra de les accions".  

La sanitat, a consulta

La qüestió ha donat veu aquest divendres a representants de sindicats mèdics i d'infermeria, associacions per la defensa de la sanitat pública i experts en planificació i economia de la salut, com ara el professor emèrit i doctor, José Ramón Repullo. A més del canvi de model de gestió, durant el programa s'han tractat qüestions com ara la qualitat del servei, les llistes d'espera o la situació laboral del personal sanitari. 

El president del comité d'empresa de l'Institut d'Investigació Sanitària de l'Hospital La Fe, David Hervás, ha explicat les reivindicacions del personal investigador del centre, que concentra una taxa de temporalitat del 99%. Segons Hervás, aquesta majoria de contractes es troben en frau de llei, ja que "no es pot cobrir un lloc de treball estructural amb caràcter indefinit amb un contracte d'obra i servei", com està passant. 

També hi ha intervingut la presidenta de la Plataforma d'Afectats per l'estafa d'iDental, Sol Sánchez, que ha denunciat que, mesos després que s'aconseguira l'eixida dels historials de les clíniques, a les  persones afectades encara no els tenen "a la mà". Això entrebanca els peritatges, les demandes als metges i les reclamacions a les financeres". 

També et pot interessar

stats