Sanitat denunciarà la compra del 100% de les accions de l'hospital de Dénia per part de Ribera Salud

La Conselleria explica que aquesta operació s'ha formalitzat sense que es comunicara amb antelació i sense sol·licitar la preceptiva autorització prèvia a la Generalitat

Hospital de Dénia
Hospital de Dénia / À Punt NTC

La Conselleria de Sanitat ha anunciat aquest dilluns que la Generalitat emprendrà les "accions legals oportunes" davant la recent operació de compravenda executada entre els accionistes de Marina Salut, l'empresa concessionària de la prestació sanitària del departament de Dénia (Maria Alta). Sanitat ha justificat aquesta decisió perque l'operació s'ha formalitzat sense que es comunicara amb antelació i sense sol·licitar la preceptiva autorització prèvia al departament que dirigeix la consellera Ana Barceló.

Ribera Salud va anunciar el passat 24 d'agost que havia pactat amb l'asseguradora DKV la compra del 65% de les accions de l'Hospital de Dénia que no tenia encara en propietat. Amb aquesta operació el grup de salut, participat en un 90% pels nord-americans Centene Corporation i en el 10% restant per Banc Sabadell, assumia el 100% de l'hospital que gestiona a la capital de la Marina Alta.

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha anunciat la voluntat de prendre mesures legals després de reunir-se aquest dilluns amb el comité d'empresa i la junta de personal del departament de Dénia, als quals ha traslladat un missatge de tranquil·litat. “També garantirem el compliment de la llei de salut valenciana que impedeix posicions de domini en l'àmbit de la Sanitat Pública”, ha afegit la consellera.

L'Hospital de Dénia va obrir el 2009 i té associats 45 centres de salut, que donen servei a una població de 160.000 habitants, segons recull el web mateix de Ribera Salud. És un dels tres hospitals públics que encara gestiona Ribera Salud a la Comunitat Valenciana. En el cas de l'Hospital de Torrevella la concessió privada s'acaba el mes d'octubre. Pel que fa a la concessió de l'Hospital de Dénia, venç el 2023. Tot i que falten dos anys, la Generalitat, que va començar el procés de reversió dels hospitals del conegut com a model Alzira el 2018 en l'Hospital de la Ribera, ja ha anunciat que Dénia és el següent.

Ribera Salud assegura que la Generalitat va ser informada

Ribera Salud assegura que la transacció de la part accionarial de l'Hospital de Dénia s'ajusta a dret i té l'aval de la Comissió Nacional del mercat de la competència i que, a més, la Generalitat va ser "informada formalment" abans de l'operació. Així ho ha afirmat després de l’anunci d’Ana Barceló.

També han assenyalat que els ha sorprés comprovar com, una vegada més, la Conselleria no es reuneix amb ells per a un tema tan important, i que hi ha informes de l'Advocacia de la Generalitat “en un altre sentit”, cosa que mostra una discrepància de criteris que els inquieta. 

Malgrat això, assenyalen que continuaran centrant-se en la seua tasca sanitària i a continuar oferint la millor atenció als pacients.

També et pot interessar

stats