Ribera Salud pacta amb DKV i adquireix el 100% de l'Hospital de Dénia

La Generalitat preveu retornar a la gestió pública aquest centre hospitalari, després de completar-se la reversió del de la Ribera i a l'octubre el de Torrevella

Hospital de Dénia
Hospital de Dénia / À Punt NTC

Ribera Salud ha pactat amb l'asseguradora DKV la compra del 65% de les accions de l'Hospital de Dénia, que no tenia encara en propietat. Amb aquesta operació el grup de salut, participat en un 90% pels nord-americans Centene Corporation i en el 10% restant per Banc Sabadell, assumeix el 100% de l'hospital que gestiona a la capital de la Marina Alta. L'acord està pendent que l'aprove la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència.

L'Hospital de Dénia va obrir el 2009 i té associats 45 centres de salut, que donen servei a una població de 160.000 habitants, segons recull el web mateix de Ribera Salud. És un dels tres hospitals públics que encara gestiona Ribera Salud a la Comunitat Valenciana. En el cas de l'Hospital de Torrevella la concessió privada acaba el mes d'octubre. Pel que fa a la concessió de l'Hospital de Dénia, venç el 2023. Tot i que falten dos anys, la Generalitat, que va començar el procés de reversió dels hospitals del conegut com a model Alzira el 2018 en l'Hospital de la Ribera, ja ha anunciat que Dénia és el següent.

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, va assegurar al gener de 2019 que hi ha un "principi d'acord" per a poder revertir l'Àrea de Salut de l’Hospital de Dénia a la sanitat pública "abans de les eleccions", com ja va anunciar en el seu moment el president de la Generalitat, Ximo Puig.

Fonts de la Conselleria de Sanitat han assegurat aquest dimarts no tindre coneixement d'aquesta operació accionarial.

També et pot interessar

stats