Sanitat confirma la reversió de l'Àrea de Salut de Dénia

La consellera assenyala que l’objectiu és revertir abans de les autonòmiques.

Sanitat confirma la reversió de l\'Àrea de Salut de Dénia
Sanitat confirma la reversió de l'Àrea de Salut de Dénia

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha recalcat que existeix un "principi d'acord" per a poder revertir l'Àrea de Salut de l’Hospital de Dénia a la sanitat pública "abans de les eleccions", com ja va anunciar en el seu moment el president de la Generalitat, Ximo Puig.

Barceló ha assegurat que el seu departament està acabant de realitzar les liquidacions pendents amb la concessió, que pertany a Ribera Salud i l’asseguradora DKV, ja que, segons la consellera, "no s'havien practicat des de l'inici en què es va posar en marxa" la concessió.

D’aquesta manera, des de la Generalitat esperen acabar amb la reversió a "finals de gener" o "principis de febrer" i, una vegada queden resoltes, tancar l’acord amb les dues empreses que formen la Unió Temporal d’Empreses (UTE) que gestiona l'àrea de salut.

Preguntada per si s'ha determinat ja si volen comprar les accions de les empreses concessionàries, Barceló ha indicat: “Quan tinguem les liquidacions, anirem als tancaments de l'acord, però evidentment haurem de parlar d'adquisicions".

Pendents d’informes per a iniciar la reversió de ressonàncies

La consellera de Sanitat ha assegurat també que estan pendents dels informes que ha d'emetre l'Advocacia de la Generalitat i el Consell Jurídic Consultiu per a establir un calendari per a la reversió de les ressonàncies magnètiques al sistema públic i que gestiona l'UTE Erescanner Salut.

"Quan tinguem tots els informes i s'hagen resolt totes les incidències respecte als concursos ja estarem en disposició d'establir un calendari i explicar com durem a terme la inclusió de les ressonàncies magnètiques dins del sistema públic", ha indicat Barceló. 

També et pot interessar

stats