Barceló promet seguretat laboral a la plantilla de l'Hospital de Torrevella després de la reversió

El personal subrogat de l'àrea de salut d'Alzira protesta pels incompliments en el conveni i la "falta de voluntat negociadora" de Sanitat

Hospital de Torrevella gestionat per Ribera Salud
L'Hospital de Torrevella, que gestiona Ribera Salud / À Punt NTC
29 d'abril 2021 - 15:12

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha insistit aquest dijous en les Corts què recuperarà la gestió pública del departament de salut de Torrevella a l'octubre. Assegura que el Botànic manté el compromís de revertir les concessions a mesura que expiren els contractes, com va fer en el cas del departament de la Ribera el 2018, i que l'aplicarà també al Vinalopó Mitjà perquè "quede cohesionat tot el sistema valencià públic de sanitat".

Barceló ha reconegut desconéixer les condicions laborals de la plantilla de Torrevella. Diu que l'empresa concessionària no els facilita la informació, però ha assegurat que els seus contractes seran més segurs que ara, siga per contracte directe amb l'administració "o amb el model que s'establisca".

La consellera responía així a una pregunta parlamentària del diputat de PP José Juan Zaplana, que li ha retret que no haja concretat si després de la reversió el departament es gestionarà a través de la futura Empresa de Salut Pública (EPS) -el projecte de la qual contempla la possibilitat d'assumir els serveis sanitaris que s'hagen revertit de concessions privades- o se subrogarà els treballadors i treballadores mitjançant la fórmula de personal laboral a extingir que s'ha adoptat a Alzira.

La compareixença de Barceló ha coincidit amb una protesta dels treballadors i treballadores subrogats del departament d'Alzira, convocada pel comité d'empresa, que denuncia incompliments en el conveni col·lectiu i acusa la conselleria i la nova direcció de l'hospital de falta de voluntat negociadora.

Personal laboral de l'àrea de salut d'Alzira demana la dimissió de la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló
Personal laboral de l'àrea de salut d'Alzira demana la dimissió de la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló / À Punt NTC

Zaplana ha llegit una carta d'alguns membres de la plantilla de Torrevella que diuen sentir-se "molt decebuts" per la falta de comunicació i "l'engany" que asseguren que han patit. "No és una qüestió política, no és cosa del PP, és que la gent té inquietud pel seu futur", ha recalcat el diputat popular, que ha exigit a la consellera que "done la cara".

La consellera ha instat el PP que es pose del costat de l'administració en el conflicte en el departament de salut de Torrevella. "La concessió està obstruint el procés perquè no atén els nostres requeriments, però vostés es manifesten com a ferms aliats de la concessionària", ha retret a Zaplana.

També ha explicat que la pandèmia ha demostrat la necessitat d'enfortir el sistema públic de salut mitjançant la recuperació dels principis d'universalitat, solidaritat i equitat. I ha comparat aquesta visió de la gestió pública amb "l'insuficient" i "ambigu" model de concessions que va activar el PP.

També et pot interessar